Kominki Piotr Batura 29.05.2020 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Mam dziwną sytuację i nie wiem jak z tego wybrnąć. Mam do sprzedania działkę, zainteresowany kupnem działki, dał zadatek 2000zł, działka została wytyczona przez geodetę. Zgodziłem się aby kupujący nie będąc formalnie właścicielem zrobił na działce wodę i szambo. Geodeta rozpoczął procedurę sprzedaży i nagle urwał się kontakt z nabywcą, nikt nie odbiera telefonu. W potwierdzeniu otrzymania zadatku, są dane adresowe żony nabywcy, bo formalnie to ona miała być kupującym. Napisałem do niej list, prosząc o kontakt, minęły dwa miesiące i nikt się do mnie nie odezwał. Czy mogę sprzedać działkę komuś innemu?. a kiedy odnajdzie się pierwszy nabywca, zwrócić pieniądze za wodę i szambo. Czy nie będzie miał facet do mnie pretensji, nie wiem co robić.Twoja uczciwość jest tutaj priorytetem i niewątpliwym atutem. Przynajmniej dla mnie..."Przedmiot" o którym piszesz, zyskał dzięki nieformalnym działaniom potencjalnego nabywcy sporą wartość dodaną. Są procedury prawne, które w takim wypadku należy podjąć, więc udaj się do radcy prawnego. Opłać go z zaliczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts