axds 16.05.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Witam. Mam problem z usunięciem folii i boję się, że uszkodzę ramy. Okna zostały obsadzone, ale na folii w wielu miejscach pozostała zaschnięta zaprawa, co mocno utrudnia pracę. Może spróbować cążkami? W ogóle jest problem, żeby powyrywać to do samego końca. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.05.2020 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Folię z ram należy usunąć szybko po montażu okien (przed tynkowaniem). To zabezpieczenie na czas transportu i montażu (nawet bez tynku przez promienie słoneczne szybko się zapieka tak, że zdarcie to męczarnia).Przy tynkowaniu na ramę powinna zostać naklejona listwa tego typu i bez sensu ją kleić do folii. Teraz to mrówcza robota. Może suszarka, opalarka i parownica pomogą trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.05.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Podobno sprawdza się parownica. Ale od tynku trzeba odciąć ostrym nożykiem roboczym. Próba zrywania z tynkiem pozrywa go nierównomiernie. Totalna fuszerka ze strony osoby tynkującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.05.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 ParownicaDziała nawet na pozostawiona na kilka lat folięPóźniej mleczko do konserwacji i jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 17.05.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Chodzi o takie urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.05.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Plus coś takiego:https://www.ceneo.pl/8432793;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjwwYP2BRBGEiwAkoBpAmz3HjIXY5y1eTXBI7I3Kn6z_eqeiQ1GYq7OWb5e1L2KjaHK3IYpphoC_p0QAvD_BwE#tab=clickBo wygląda na to, że folię masz zatynkowaną i nie wyrwiesz jej spod tynku. Trzeba odciąć. Jak nie masz wprawnej ręki, to weź poziomicę / deskę i tnij wzdłuż niej po krawędzi tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.05.2020 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Tak - parownicą pójdzie swobodnie. Jak kupisz sobie ciut lepszą to i w domu przyda się. Ja mam Karcherowską w formie "odkurzacza". Najniższy model o takim wyglądzie. Mogłaby być tańsza. Teraz jak miałbym kupić to chyba szukałbym innej firmy - markowej ale bardziej no-name, bo coś czuję że sporo w tej kwocie co dałem to była napis z logiem producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.05.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Na takie potrzeby kupiłem najprostszą za 160 zł No Name na Allegro i śmiga niesamowicie jest to chyba najprostsza i najskuteczniejsza metoda pozbycia się starej folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts