Tomek225577 23.05.2020 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Pomocy. Dom otynkowanu tynkiem silikonowym dekoral 2 tyg temu. Jasny kolor beż ecru. Sąsiad hoduje sobie dzikie ptaki na ogrodzie. Ma budki lęgowe. Ptaki obsraly mi nowe ściany. Za chwile elewacja bedzie do malowania. Czym to czyścić? Czy mozna cos z tym zrobić? Jest na to jakiś paragraf? W końcu te ptaki wyrzadzaja realną szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.05.2020 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Deszcz zmyje. Już lubię tego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 23.05.2020 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 A tak z ciekawości jakie to ptaki, może jerzyki. One wypróżniają się w locie. Czy te ptaki siadają gdzieś na Twój dom i stąd dopiero bombardują elewację. Jak to są jerzyki to jeszcze podziękujesz temu sąsiadowi i sam zainwestujesz w budki. Poczytaj dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.05.2020 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Chyba wszystkie ptaki defekują się w locie? Zresztą na siedząco też. Gołąbki sąsiada gdy podrywają się do lotu to zaraz stają się lżejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.05.2020 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Pomocy. Dom otynkowanu tynkiem silikonowym dekoral 2 tyg temu. Jasny kolor beż ecru. Sąsiad hoduje sobie dzikie ptaki na ogrodzie. Ma budki lęgowe. Ptaki obsraly mi nowe ściany. Za chwile elewacja bedzie do malowania. Czym to czyścić? Czy mozna cos z tym zrobić? Jest na to jakiś paragraf? W końcu te ptaki wyrzadzaja realną szkodę. Nic nie robić. Co to znaczy "sąsiad hoduje sobie dzikie ptaki na ogrodzie" ?? Kupowałeś działkę (chyba że nie kupowałeś) to sąsiad wtedy też hodował dzikie ptaki? Paragraf?? Realna szkoda?? Może tak skoro jest to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek225577 23.05.2020 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 1. Kosy, jeżyki, widziałem tez spacerujacego po ogrodzie dudka. 2. Jeśli od deszczu zejdzie to nie mam problemu. 3. Nie kupiłem działki. Mieszkam tu od lat. Ptaszki byly od dawna ale w tym roku pojawily sie nowe np. Kosy. 4. Odkrylem ze pod dachem kosy zrobily sobie gniazdo. Dlatego sa tak zainteresowane naszym domem. Pewnie wypróżniają sie jak wylatuja z gniazda. Choć ślady sa na wszyatkich 4 ścianach. Widac ze przesiaduja na rynnach. W tym roku nie dam rady zrobić podbitki ale dziury sie jakos zatka i mam nadzieje ze znajda inne miejsce na gniazdo. Nie u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.05.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Powieś domki lęgowe na pobliskich drzewach pod konkretne ptaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.05.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Tomek225577 Zmieniłeś zdanie? Bo pisałeś Sąsiad hoduje sobie dzikie ptaki na ogrodzie. Ma budki lęgowe. Ptaki obsraly mi nowe ściany. Za chwile elewacja bedzie do malowania. Czym to czyścić? Czy mozna cos z tym zrobić? Jest na to jakiś paragraf? W końcu te ptaki wyrzadzaja realną szkodę. Jeżeli tak to ładnie. PS Sąsiad raczej nie hoduje sobie a ma ogród w którym mieszkają ptaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.05.2020 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Sąsiad hoduje sobie dzikie ptaki na ogrodzie. Ma budki lęgowe. Ptaki obsraly mi nowe ściany. Za chwile elewacja bedzie do malowania. Czym to czyścić? Czy mozna cos z tym zrobić? Jest na to jakiś paragraf? W końcu te ptaki wyrzadzaja realną szkodę. 4. Odkrylem ze pod dachem kosy zrobily sobie gniazdo. Dlatego sa tak zainteresowane naszym domem. Pewnie wypróżniają sie jak wylatuja z gniazda. Choć ślady sa na wszyatkich 4 ścianach. Widac ze przesiaduja na rynnach. Szukasz paragrafów na sąsiad a ptaki żyją u Ciebie? A co jak sąsiad znajdzie paragrafy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts