aaron21 24.05.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Hej, Bardzo proszę o pomoc w doborze mocy kominka ponieważ każdy doradza co innego i mam wrażenie, że nie do końca wie o czym mówi a wolałbym informacje od kogoś kto się naprawdę na tym się zna.. Chodzi o kominek bez płaszcza, bez DGP, po prostu do celów rekreacyjnych lub dogrzania np. jesienią lub wczesną wiosną. Salon 30m2 z otwartą kuchnią ok 10m2. W domu rekuperacja. Dom nowy, dobrze zaizolowany, 125m2 parter + drugie tyle na górze. Załączam schemat parteru domu dla ułatwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.05.2020 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 "po prostu do celów rekreacyjnych lub dogrzania np. jesienią lub wczesną wiosną." Każda moc spełni warunki które stawiasz. No może unikaj wielkoludów, bo te wkłady mają tylko rzucać na kolana przybyłych w odwiedziny gości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju6 24.05.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Jeżeli nie planujesz robić żadnego rozprowadzenia na piętro to nie ładuj kasy w duży wkład, max 10kw. Miarą mocy urządzenia i tak będzie wsad drewna (jego waga), ale nie da się rekreacyjnie spalić 3kg drewna w kolosalnym wkładzie bez okopcenia szyby. Rozglądaj się w Defro, opcjonalnie w Kratkach. Skąd z WLKP jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.05.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Jak najmniejszy. I tak będzie przegrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaron21 25.05.2020 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Jeżeli nie planujesz robić żadnego rozprowadzenia na piętro to nie ładuj kasy w duży wkład, max 10kw. Miarą mocy urządzenia i tak będzie wsad drewna (jego waga), ale nie da się rekreacyjnie spalić 3kg drewna w kolosalnym wkładzie bez okopcenia szyby. Rozglądaj się w Defro, opcjonalnie w Kratkach. Skąd z WLKP jesteś? Z Piły. Pisałem do Kratek. Zaproponowali Lucy 11kW Co prawda dużego wyboru nie ma bo chcę kominek narożny, dostosowany pod rekuperację. Z tego co udało mi się na razie znaleźć to Lucy lub Zibi ale przy nich moc jest dość wysoka tak mi się wydaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.05.2020 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Zobacz sobie Romotop HEAT R/L 2G S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju6 25.05.2020 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Jak z Piły to pisz na PW, pomogę ogarnąć realizację. Seria Defro Intra będzie dla Ciebie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.05.2020 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Jak najtanszy. I tak za kilka lat to będzie jedynie klamot z wychładzającym dom kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 03.06.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Żadnych kosztów kominków, bo będziesz pisał jak ten "madrasiński" powyżej. Tylko piecokominek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.06.2020 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Najlepiej kozę o jak najmniejszej mocy minimalnej z centralnie zamykanym dopływem powietrza z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.06.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Żadnych kosztów kominków, bo będziesz pisał jak ten "madrasiński" powyżej. Tylko piecokominek! Ja uwielbiam takie pieckokominki. Tylko chyba nie można tego pogodzić w WM. Dlatego w drugim domu będzie KZPW (tak to chyba było) czyli z płaszczem wodnym. Kuźwa szkoda mi tego ciepełka co w komin idzie. Takie piec to będzie w kuchnie "letniej" tzn osobnej na zewnątrz o raczej całorocznej całorocznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 04.06.2020 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 A niby dlaczego, chyba nie można tego pogodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 04.06.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 A niby dlaczego, chyba nie można tego pogodzić? Bo piękno stara się stać zawsze z dala od brzydoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.06.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 A niby dlaczego, chyba nie można tego pogodzić? Jest możliwość zrobienia doprowadzenia powietrza z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.06.2020 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Jest możliwość zrobienia doprowadzenia powietrza z zewnątrz?Słyszałem, że ludzie już potrafią w kosmos polecieć, a Ty pytasz czy można wykonać prozaiczne doprowadzenie powietrza!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts