Kaizen 27.05.2020 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.05.2020 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.05.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.05.2020 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) Pogoda raczej nie pozwoli na dzisiejszy start.Następne "okno" w sobotę. ps - właśnie odwołano do soboty na 3:23 pm mojego czasu Edytowane 27 Maja 2020 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.05.2020 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Drugie podejście - transmisja już trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.05.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Poszło doskonaleeeee!! Kto nie widział live ten stracił. Widziałem w lipcu1969, może doczekam Marsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 31.05.2020 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 30 km do celu. Dokowanie planowane na 16:29 naszego czasu. Transmisja trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 31.05.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Widziałem w lipcu1969 Zazdraszczam. Różnica w przekazie i technologia robi wrażenie. Ps.Przewidywany czas dokowania to 16.29 naszego czasu. @Kaizen szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.05.2020 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 W lipcu 69 byłem na Pomorzu, na wsi 12km od Słupska. Wyprawa do gospodarza na telewizję, obraz czarno-biały jak dziś na Skype przy słabym łączu lecz chwila była magiczna. Po latach okazało się, że byliśmy jedynym krajem bloku wschodniego w którym pokazano lądowanie na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 01.06.2020 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 W lipcu 69 byłem na Pomorzu, na wsi 12km od Słupska. Wyprawa do gospodarza na telewizję, obraz czarno-biały jak dziś na Skype przy słabym łączu lecz chwila była magiczna. Po latach okazało się, że byliśmy jedynym krajem bloku wschodniego w którym pokazano lądowanie na żywo. Chwila magiczna, bo jako pacholęta mogliśmy bez skrępowania pomarzyć o nadchodzącej przyszłości, chociaż na jajowatym CRT "neptunie I" widać tam było faktycznie niewiele. Ale przecież już gdzieś koło 93 roku, jeszcze za sprawą Infoseek ( o wujku Googl nikt jeszcze wtedy nie myślał) okazało się nagle, że to była wielka ściema i jak wielka jest rzesza wyznawców tej idei. Płaskoziemcy znaleźli sobie potężne medium kształcące zastępy przyszłych idiotów. Nie przyszło Ci też ( mnie tak) przypadkiem do głowy, że cały ten sztafaż z obecnym lotem , przypominał pierwsze produkcje filmowe s-f w jakości HD? A te pilotki obsługi i to lądowanie na barce;) Ot, Taka woda na młyn spiskowców, oglądających lot w zbyt komfortowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.06.2020 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Dziś sprytny dzieciak stawia na strychu teleskop (od 1500 zeta można wyhaczyć całkiem zacne modele, a polskie modele braci z Żywca to podobno już hohoho! ) i po zapadnięciu zmroku jest w stanie zweryfikować wszelkie doniesienia gazetowe. Budowanie teorii spisskowych to taki stan umysłu jak argumentacja niektórych na wątku o Trójce. Kiedyś ci mniej rozgarnięci znani byli tylko lokalnie, jak nie przymierzając "pewien prorok" co to latał z pobliskiej góry. Nawet dwa razy poleciał na skrzydłach własnej roboty - pierwszy i ostatni. Babcia grawitacja nie znała litości i pokonała brutalnie jego wiarę. Anioł stróż chyba podał tyły. Tubylcy pogadali i zapomnieli. Dziś masz net i każdy głupek np. tępiący 5G może błysnąć wiedzą rozsyłaną za pomocą 3G Takich wyznawców co marnowali czas w szkole zaraz znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.06.2020 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Oglądałem to wydarzenie wraz ze swym rip dziadkiem, który twierdził wtedy, że to jeden wielki "pic" pokazują w czasie wyścigu zbrojeń, by drugą stronę straszyć zaawansowaną technologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 01.06.2020 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Oglądałem to wydarzenie wraz ze swym rip dziadkiem, który twierdził wtedy, że to jeden wielki "pic" pokazują w czasie wyścigu zbrojeń, by drugą stronę straszyć zaawansowaną technologią :yes:No i przynajmniej w połowie miał rację BTW i dzisiaj też miałby ją. W porównaniu z tamtym wydarzeniem ( pomijając rzecz jasna nowe jakościowo podejście i technologię oraz zmiany idei obecnego lotu) zakres obecnego przedsięwzięcia jest w porównaniu z tamtym mniej spektakularny. Musk wyleciał na 200 km, Aldrin na 384 tys. Korzyści ewentualne - wręcz przeciwnie - odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.06.2020 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Być może Marsa dożyję ... czy będę wtedy na bezpośredniej transmisji powątpiewał jak mój dziadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 01.06.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Być może Marsa dożyję ... czy będę wtedy na bezpośredniej transmisji powątpiewał jak mój dziadek ? Jak dowódcą załogi będzie Bruce Willis, to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.06.2020 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Jak dowódcą załogi będzie Bruce Willis, to na pewno. Stawiam na Keanu Reeves Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts