Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podkręcić wodomierz?

zbigor

Recommended Posts

Sprawa wygląda tak że jest sobie zniszczony wodomierz trzeba kupić nowy a na nowym niezamontowanym wodomierzu z zerowym wskazaniem musi się znaleźć jakieś 200 m3 wody. Najlepiej jakby był to wodomierz skrzydełkowy 3/4 cala o max przepływie 4m3/h. . Jak w miarę bezboleśnie podkręcić wskazania? Zaznaczam że nie chodzi o cofanie wskazania a o jego powiekszenie. . i ma służyć do prywatnych rozliczeń osób korzystających ze studni głębinowej. Jakieś pomysły? NIe uśmiecha mi się pompowanie do rowu 200m3 wody żeby uzyskać pożądany wynik stąd szukam alternatywy.

Oto Polska właśnie. Najlepiej kogoś obrzucić błotem choć ma się zerowe pojęcie o sprawie. ... Jesteś głupi czy udajesz? Napisałem wyraźnie że wodomierz jest zniszczony i trzeba kupić nowy, Protokoły możesz sobie wsadzić w dupę. To nie wodociągi tylko studnia głębinowa. na działkach. Nikt za nic nie będzie płacił do czasu aż się zepsuje pompa, zapcha filtr Po to są wodomierze by określić udział w kosztach serwisu. Proszę cię byś się już byśw tym temacie ze swoim zaściankowym myśleniem wiecej nie odzywał.

Dzięki sprawdzę. To byłby fajny sposób bo mogęto zrobić w garażu.

Szwagier podpowiedział mi też inne wyjście . Pompka obiegowa do basenu :) I tak co weekend jak jest gorąco to pompuję wodę do basenu stelażowego a po weekendzie ją spuszczam. Pompka jest nieużywana bo na 2 dni nie ma sensu wrzucać chloru Dlatego o tym zapomniałem. Mogę ją wpiąć z wodomierzem do basenu i niech chodzi.