Robinson74 13.06.2020 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Mam kilka małych pomieszczeń w piwnicy o wysokości ok. 185cm. Żeby nie uderzyć głową o lampy, rozważam montaż oświetlenia w narożnikach na styku ściany i stropu. Czy może ktoś podrzucić pomysł jaki rodzaj taniej lampy (oprawy) można by zastosować w narożnikach? Dziękuję. PS. Chyba że ktoś ma inny pomysł na oświetlenie piwnicy, w które nie będę walił głową przebywając w takim pomieszczeniu albo idąc takim korytarzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.06.2020 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Paski LED, wspólny zasilacz pod włącznik oświetlenia w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.06.2020 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 O widzisz! O tym nie pomyślałem. Nie ma chyba pasków (taśm?) na 230V? Czyli gdzieś musi być jeszcze jakiś transformatorek (zasilacz?). W zasadzie paski są tak cienkie, że w takim razie oświetlenie wcale nie musi być w narożniku tylko normalnie na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.06.2020 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Zasilacz 15W/10v z popularnego marketu na 3 literę, mieści się w zwykłą puszkę podtynkową. Dajesz głębszą puszkę (chyba 6cm) to masz w głębi zasilacz i wyłącznik na wierzchu. Czy sa takie na 12V ? Nie wiem. Tak nisko w piwnicy paski na 230V to nie jest najlepszy pomysł, szczególnie jeśli instalacja jest dwuprzewodowa. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.06.2020 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Instalacji jeszcze nie ma i będzie 3-przewodowa, To dom w budowie. Piwnica sucha. PS. Widzę, że są tez panele LED, ale one (wraz z ramką) zabierają pewnie 5-10cm, a sama taśma z profilem to pewnie kwestia 1cm. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts