dominik12171 10.07.2020 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Kochani potrzebuje pilnie Waszej pomocy. Muszę ułożyć styropian na poddaszu, ale mam mały problem. Otóż wylewka na górze to beton (wygląda jak b20) lany na strop terriva. Jak sami pewnie wiecie nierówności są ogromne. Chciałem wyrównać to podłoże jakaś wylewka samopoziomującą przed położeniem styropianu, ale nigdy wcześniej nie używałem tego typu rzeczy. Jak się za to zabrać? Od czego zacząć? Jaką wylewke kupić? Boję się układać styropian bezpośrednio na ten beton , bo ten styropian pływa i pewnie będzie pękał jak pójdzie posadzka. Macie jakieś rady dla mnie? Dziękuję i życzę miłego dnia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.07.2020 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Jak stajesz na styropianie, to się ugina? Jak dasz 5cm wylewki betonowej, to każdy metr zostanie obciążony 120kg. Nie dociśnie to styropianu?IMO szkoda kasy i roboty, żeby równać podkład pod styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 10.07.2020 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Ja mam uszkodzony nieco strop betonowy i dołki uzupełniam zaprawą CN 69. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 11.07.2020 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 https://www.termolit.pl/styrobeton.html - waga ok 250kg/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 14.07.2020 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Też miałem podobny problem- miałem nierówności sięgające 5 cm na 2 m. Po prostu używałem różnej grubości styropianu. Laser krzyżowy aby móc zmierzyć poziom by wylewka później miała odpowiednią grubość i heja banana. Na to poszedł anhydryt. Robiłem to 4 lata temu i wszystko jest ok, nic nie pękło, nie ugina się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts