Sylwia7777 14.07.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Bardzo proszę o pomoc, wręcz błagam! Planujemy z mężem remont łazienki, z którą "żyjemy" już 13 lat, czyli od momentu kiedy przeprowadziliśmy się z bloku do typowej piętrówki "kostki". Jesteście moją jedyną nadzieją na udowodnienie mojemu mężowi, że w tak małej łazience zmieści się i prysznic (dla męża), i wanna (dla mnie i córek - nawet 140 cm lub 130 cm). Nie możemy dojść z mężem do porozumienia w sprawie tych dwóch urządzeń i dlatego remont jest ciągle odwlekany w czasie. Ale ja mam już dość tej okropnej łazienki ! Wierzę, że pomożecie mi rozwiązać nasz problem i zmieścicie w niej i jedno i drugie (ale koniecznie osobno). Nadmienię, że na ścianie o wymiarze 155cm jest komin wentylacyjny, który można trochę zmniejszyć (powiększając tym samym wnękę, która mierzy obecnie 100cm). Jeszcze raz błagam o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2020 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 można tak: prysznic bezbrodzikowy ze szklanymi ścianami i składanymi drzwiami. kabina może być też półokrągła z suwanymi drzwiami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 14.07.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Znajomo wyglądająca łazienka... http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,794,163807024,163807024,0,2.html?v=2 Wnęka poszerzona do 120cm - oczywiście im więcej tym lepiej. 1) Byłoby fajnie jakby umywalka mogła być naprzeciwko sedesu ale do tego trzeba by powiększyć wnękę do 140-145cm. No i jakby stelaż dało się wkuć w ścianę to zostałoby mniej elementów które trzeba wziąć pod uwagę przy dekorowaniu. 2) Tramwaj zwany również pociągiem alternatywa dla tych co nie lubią niewyrównanych sprzętów - tu w sumie te 120cm wnęki powinno wystarczyć żeby korzystając z umywalki nie włazić na sedes i nie obijać prawego łokcia o róg wnęki. Zabudowa stelaża wc najlepiej na wysokość 90cm (tyle co wys. umywalki), pociągnięta na całą ścianę, nad całością szafka wisząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 14.07.2020 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 1) Nie chciało mi się już bawić w układanie płytek, w sumie może być coś podobnego do mojej ostatniej wizualki sprzed 3 lat bo i układ podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 14.07.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 2) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.07.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 1) Nie chciało mi się już bawić w układanie płytek, w sumie może być coś podobnego do mojej ostatniej wizualki sprzed 3 lat bo i układ podobny [ATTACH=CONFIG]446135[/ATTACH] Ładne to jest - mnie się bardzo podoba:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia7777 16.07.2020 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Niezła pamięć A nasza łazienka ciągle czeka na przemianę... Może tym razem się uda. Dzięki za propozycje. Druga z nich na pewno nie przejdzie, gdyż WC umieszczone dokładnie naprzeciwko drzwi wejściowych od początku wyeliminował mój mąż. Więc pierwsza będzie brana pod uwagę. A czy jest szansa, aby wannę i prysznic umieścić na ścianie gdzie jest obecnie WC i umywalka , a prysznic w obecnym miejscu? Myślałam, aby nie nie oddzielać przestrzeni między wanną a prysznicem żadną ścianką, aby biorąc prysznic korzystać po części z przestrzeni wanny. Niestety nie mam pomysłu jak to uczynić. Gdyby to się udało to umywalka i WC znalazłyby miejsce po prawej stronie. Czy to realny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 16.07.2020 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Takiej łazienki się nie zapomina, PRL-u czar... Swoją droga jak mąż wytrzymał z nią 13 lat to i sedes na wprost wejścia pewnie by tyle samo czasu zdzierżył Układ z wanną i prysznicem przy tylnej ścianie proponowałam 3 lata temu jako drugi ale z zasłonką zamiast szyb i wc oraz umywalką po lewej od wejścia. 3) Na bazie tego propozycja z prysznicem wydzielanym składanymi ściankami 2x ok.50cm. Rozmiar wnęki bez zmian. I dwie opcje z wc i umywalką po prawej od wejścia. 4) Wnęka poszerzona o 20cm i dobudowana cienka ścianka o długości ok.50cm, drzwi składane 2x ok.35cm. 5) Wnęka bez zmian, dostawiony tylko kawałek ścianki wykańczający zabudowę stelaża wc. Składane ścianki 2x ok.45cm. Te składane ścianki warto skonsultować z kimś kto się zna lub sam ma takie bo nie jestem pewna czy poszczególne rozwiązania są wygodne/praktyczne, zwłaszcza w wersji 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2020 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 w mojej wersji wc nie może być prosto, bo uniemożliwi wygodne wejście pod prysznic. Chyba, że wybierać kabiny składane do środka. Ale wówczas niewygodnie się je zamyka stojąc w środku. Przy wc na wprost zabudowa wc dziwnie będzie wyglądała z zakończeniem wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.07.2020 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Przestawienie porcelanowego telefonu ma największe ograniczenia, bo fi110 i spadek czyli nie może być zbyt daleko od pionu. Tylko na papierze to ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2020 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Bardzo fajne projekty alicyja, zarówno pierwszy jak i ten 2gi, z wc naprzeciwko wejścia, który porządkuje przestrzeń i pozwala na zastosowanie sanitariatów w nowoczesnych prostokątnych kształtach. Pierwszy projekt jest natomiast bardziej ergonomiczny i można go jeszcze dopracować na etapie realizacji, wyszukując urządzenia sanitarne w nietypowych kształtach lub rozmiarach. Jest ich na rynku dość dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts