muniek0122 19.07.2020 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witajcie, Jak podłączyć czujnik ruchu z kablami z szafy zabudowanej, przygotowanej na czujnik ruchu. Głowie się i żadnej konfiguracji podłączonej przeze mnie nie działa :/ Z szafy wychodzą przygotowane kable na czujnik ruchu i mam czujnik ruchu i schematem podłączenia - ale jak to podłączyć? Tutaj mam 3 kable i tam mam 3 kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 19.07.2020 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Nie rozumiem pytania.Przecież jest schemat, są oznaczenia na zaciskach czujnika, w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.07.2020 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Należy to podłączać w dzień, z przyczyn praktycznych. Łatwiej zasymulować noc zasłaniając czujnik niż szukać po ćmaku bezpieczników w razie błędnego podłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 19.07.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witajcie, Jak podłączyć czujnik ruchu z kablami z szafy zabudowanej, przygotowanej na czujnik ruchu. Głowie się i żadnej konfiguracji podłączonej przeze mnie nie działa :/ Z szafy wychodzą przygotowane kable na czujnik ruchu i mam czujnik ruchu i schematem podłączenia - ale jak to podłączyć? Tutaj mam 3 kable i tam mam 3 kable. [ATTACH=CONFIG]446281[/ATTACH] Jeśli jest tak jak piszesz to z szafy wychodzi jeden przewód trzy żyłowy a nie trzy kable. W szafie powinno być wszystko połączone odpowiednio ale czy tak jest? Jeśli tak jest to dwie żyły z szafy to zasilanie L i N do podłączenia pod takie same czujnika (zasilanie czujnika), pozostał żyła z szafy do podłączenia pod czerwony czujnika, na czerwonym po zadziałaniu czujnika powinno pojawić się napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts