jarek 92 20.07.2020 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 witam wraz z kobieta myslimy o kupnie działki, ale zastanawiają mnie 2 rzeczy.otóż z papierów które dostaliśmy w uproszczonym wypisie rejestrów gruntów pisze że działka jest orna,a w ogłoszeniu pisze jest budowlana i agentka tak też mówi..2 sprawa to to że rzekomo działka ma warunki zabudowy a w rzeczewistości miała je przed podziałem.ogłoszeni idzie przez biuro i nie wiem czy to wałek jakiś czy nie jeśli nie niech mi to ktos wytłumaczy z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.07.2020 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 (edytowane) Zobaczyć studium zagospodarowania w necie lub gminie. Przypuszczalnie tam jest przeznaczenie na mieszkaniówkę. Jesli były WZ a dokonano podziału, to trzeba wystąpić powtórnie o nowe WZ. To jest inna działka, inna powierzchnia i nowe przeliczenie wskaźników dla tego numeru działki . To niezbędna formalność. WZ to jak MPZP - opiniuje planowane działania ( będzie mieszkaniówka) . W EGiB czy KW rejestruje się stan istniejący - obecnie jest rola. Edytowane 20 Lipca 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.07.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Studium nie ma znaczenia. Ważne MPZP albo WZ. To określa, co może na taj działce być. To co jest jest w ewidencji, to jest stan obecny a zmiana przeznaczenia przed zbudowaniem domu nie ma sensu, bo oznacza drastycznie wyższy podatek od nieruchomości więc robi się to jak najpóźniej. Tylko co to ma wspólnego z Oknoplastem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts