Stevcio 12.08.2020 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Witam. Pracuje od niedawna jako inżynier budowy. Kierownik jest czasami, a teraz ma urlop. Mamy pracowników, co pracują do 19. Ja ogólnie mam w umowie do 15 i powyżej 8 godzin nie mam nic płacone. Więc pytanie moje brzmi. Czy muszę z nimi do tej 19 być? Wszystko jest zgodnie z BHP i tak dalej więc można ten fakt pominąć. Pytanie tylko czy mogą być bez nadzoru( czyli mnie). Żadnego brygadzisty nie mamy. Dodam, że kierownik mi nic nie wspominał, że mam być z nimi do tej 19.Jak to prawnie wygląda?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 dokładnie tak jak w twojej umowie o pracę/zlecenie/dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stevcio 13.08.2020 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 No dobrze, a nie ma jakiegoś prawa, że musi być nadzór? Dodam, że jest ich więcej niż 1. A robią szalunki i zbrojenia w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.08.2020 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Wszystko jest w porzo, dopóki któryś nie wpadnie do wykopu i nie skręci karku. Upadkiem z 1 m też można sobie zrobić krzywdę. A wówczas zacznie się prokuratorskie grzebanie że ludzie byli puszczeni samopas czyli zostawieni bez opieki panakierowniczej. Chybaaa, że zawczasu zapiszesz się do właściwych struktur i według najnowszej ustawy zwalisz wszystko na covid-19 i stan wyższej konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 14.08.2020 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Zapytaj pracodawcę jak widzi sprawę, a nie ludzi na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 to pracodawca powinien zatrudnić nadzór na dwa etaty.A pracownicy robią nadgodziny za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.08.2020 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Pracownicy powinni zastrajkować gdy przyjedzie beton na budowę. Kasa za nadgodziny od początku budowy albo schodzimy! Cztery gruszki i dwa Stetttery stoją na placu, brygada na spocznij, wolno palić; komórki kierownictwa rozgrzane do czerwoności... Mniej niż godzina (pora - około zachodu słońca) i była dyrekcja z kasą, listą i gwarancjami nie zwalniania. Długi Romek i jego brygada zwyciężyli! Historia z wczesnego kapitalizmu polskiego. Byłem świadkiem, gdyż mieliśmy tam obsługę budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts