piao 17.08.2020 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 Witam, Mam na jednej stronie elewacji okno tarasowe HST i okno tarasowe RU. Chcę jeden taras na całej szerokości elewacji. Rzuciłem dzisiaj laserem poziom i wyszło mi że od zewnątrz te okna są na innym poziomie. Dół parapetu okna HST jest niżej niż okno RU przez co jeśli zrobić taras kierując się HST to jego poziom wyjdzie tak że przy RU będzie widoczne białe poszerzenie. HST: RU: Albo ja nie nadążam za fachurami od okien albo coś tu jest nie tak. Będę mega wdzięczny za sugestie co się robi z takim przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2020 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 I tak musisz zrobić spadek w kierunku od okien - na jednym zrobisz większy i po sprawie:rolleyes:Przy takiej różnicy nie będzie nic widać szczególnie, że okna nie są w jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2020 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Będę mega wdzięczny za sugestie co się robi z takim przypadkiem Czy dobrze rozumiem, że różnica poziomów to jakieś 5cm? Przejmujesz się tarasem, a nie przeszkadza Ci taka różnica poziomów podłogi w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piao 19.08.2020 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Rzeczywiście zjadę poziomem tarasu, będzie spadek 3%, może grill nie będzie zjeżdżał . Czy dobrze rozumiem, że różnica poziomów to jakieś 5cm? Przejmujesz się tarasem, a nie przeszkadza Ci taka różnica poziomów podłogi w domu? Od strony domu okna są na jednym poziomie, myślę że parapet od HST robi tą różnicę poziomów. Wylewki są zrobione, finalnie będzie 2cm progu przy HST, skrzydło od RU jest teraz 4cm nad wylewką więc po położeniu podłogi zostanie 2-2,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2020 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Rzeczywiście zjadę poziomem tarasu, będzie spadek 3%, może grill nie będzie zjeżdżał . . Nie będzie , tym bardziej, że z reguły grille mają tylko dwa kółka i dwie nóżki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 21.08.2020 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Przemyśl te 3%. To wbrew pozorom nie jest tak mało. Nie wyobrażam sobie mieć takiego spadku na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2020 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 a w ogóle po co robić spadek? Bo różnica wynika z konstrukcji okna z progiem i okna bez progu. Po prostu w oknach z progiem zrobisz krok nad wystająca częścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts