ARTYone 24.08.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Mam wymurowane ścianki działowe i między stopem a ścianką działową zostawiona jest szczelina 1-2 cm (krzywa - ostatnia warstwa pustaków cięta kątówką ) Według rysunku producenta bloczków (SILPRO) ma tam się znaleźć styropian akustyczny. Czy mogę ze względu na krzywizny użyć pianki izolacyjnej akustycznej (będzie na tych 2 cm pianki położony tynk) czy wpychać wełnę mineralną i szpachlować? Ścianka nie jest i nie będzie więc stale połączona ze stropem (co unika pęknięć przy pracy stropu), ale w jaki sposób mam ją zakotwić do stropu, aby się nie ruszała? Kątowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.08.2020 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Ścianki działowej nie kotwi się do stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 31.08.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym użył pianki. Wypełni szczelnie, a i trochę przytrzyma, jakby sąsiadka w ścianę waliła zagłówkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts