Robinson74 24.09.2020 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Witam, Mam takie pytanie. Chcę delikatnie rozebrać ściankę działową (ok. 40 bloczków Solbet o szerokości 12cm) i ponownie je wykorzystać w innym miejscu. Bloczki z betonu komórkowego klejone są na zaprawę cienkowarstwową (klej), a pierwsza warstwa na zaprawę murarską. Czy jest możliwy taki "recykling"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.09.2020 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Jak masz słabo to sklejone to może i się da, jak dobrze to ktoś wykonał to prędzej pęka bloczek niż klej puści. O delikatnym rozbieraniu zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.09.2020 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Chcę delikatnie rozebrać ściankę działową (ok. 40 bloczków Solbet o szerokości 12cm) i ponownie je wykorzystać w innym miejscu. Bloczki z betonu komórkowego klejone są na zaprawę cienkowarstwową (klej), a pierwsza warstwa na zaprawę murarską. Czy jest możliwy taki "recykling"? Jak uda Ci się rozkleić, to murarz spartaczył robotę. Szybciej coś nadającego się do użycia wytniesz niż rozkleisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.09.2020 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Nie chcę tego rozklejać tylko przecinać piłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.09.2020 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Nie chcę tego rozklejać tylko przecinać piłą. Technicznie możliwe , pytanie czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.09.2020 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Technicznie możliwe , pytanie czy warto. A jaka jest alternatywa? Rozwalić i wywieźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.09.2020 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 A jaka jest alternatywa? Rozwalić i wywieźć? Tak. Jak chcesz wyciąć każdy bloczek to trochę zabawy z piła będzie, ile przyoszczędzisz 200zł a nowe bloczki łatwiej i tak kleić bo są w miarę równe próbuj i może napisz czy sie udało odzyskać i ile czasu to zajęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.10.2020 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 OK, racja. Okazuje się, że to nie takie łatwe. Bloczki na straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts