Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziwny ( i to bardzo ) syfon

juyn

Recommended Posts

witam,

remontuję mieszkanie, fachowiec zamontował mi kabinę, brodzik no i syfon. I tu ciekawa rzecz - zawsze wydawało mi się, że na dole syfonu jest dziura i przez to dziurę rurką woda jest odprowadzana do kanalizacji. W moim syfonie nie ma dziury, Są tylko małe dziurki na samej górze - przy połączeniu z brodzikiem i jak się leje woda to część wody wycieka tymi górnymi dziurkami i wylewa się na podłogę spod brodzika, a reszta wody wraca z powrotem do brodzika. Czy to normalne? Zawsze wydawało mi sie ze syfon to prosta konstrukcja na dole której powinna być dziura do odpływu. U mnie jest kilka małych dziurek na górze i zamiast do kanalizacji wypompowują wodę pod brodzik a stamtąd na podłogę w łazience. Pytanie: czy to zostało całkowicie źle zamontowane? Czy to może taki rodzaj udziwnionego brodzika, który został źle uszczelniony? :jawdrop:

Zawsze wydawało mi sie ze syfon to prosta konstrukcja na dole której powinna być dziura do odpływu.

Szczerze to nie widziałem syfonu z dziura na dole, to by nie działało jak syfon. W syfonach odpływ jest zawsze powyżej dna aby tworzył się "korek"

Co do Twojego szkicu jakby brakowało czegoś w środku.

dzisiaj mogę wrzucić szkic jaki zrobiłem w paincie, żeby to zobrazować, bo nie jestem fachowcem i może to nie jasno opisałem

[ATTACH=CONFIG]448679[/ATTACH]

Dziwny ten syfon. Na podstawie opisu i rysunku jak na moje oko jest on źle zmontowany. Tak nie może być.

Dlatego chciałem abyś zrobił fotki tego syfonu i ewentualnie podał dokładna nazwę tego kompletu, bo moja wyobraźnia jakoś nie może sobie poradzić z tym problemem :cool:

[ATTACH=CONFIG]448751[/ATTACH]

Nas interesuje to co jest pod brodzikiem. Z tej fotki to co widzę to wydaje mi się że tam od spodu powinna być uszczelka gumowa czy silikonową bo praktycznie każdy syfon taką uszczelkę posiada.

Kto montował ten syfon do brodzika, Ty czy instalator?

Pamiętasz jak nazywał sie ten brodzik?