juyn 29.09.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 witam, remontuję mieszkanie, fachowiec zamontował mi kabinę, brodzik no i syfon. I tu ciekawa rzecz - zawsze wydawało mi się, że na dole syfonu jest dziura i przez to dziurę rurką woda jest odprowadzana do kanalizacji. W moim syfonie nie ma dziury, Są tylko małe dziurki na samej górze - przy połączeniu z brodzikiem i jak się leje woda to część wody wycieka tymi górnymi dziurkami i wylewa się na podłogę spod brodzika, a reszta wody wraca z powrotem do brodzika. Czy to normalne? Zawsze wydawało mi sie ze syfon to prosta konstrukcja na dole której powinna być dziura do odpływu. U mnie jest kilka małych dziurek na górze i zamiast do kanalizacji wypompowują wodę pod brodzik a stamtąd na podłogę w łazience. Pytanie: czy to zostało całkowicie źle zamontowane? Czy to może taki rodzaj udziwnionego brodzika, który został źle uszczelniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.09.2020 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Podaj nazwę tego brodzika a jeszcze lepiej zrób kilka fotek tego syfonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juyn 29.09.2020 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Kabina brodzik i syfon były w zestawie, była to tania chińszczyzna.Zdjęcie syfonu wstawię jutro, ale jest dziwny bo w środku jest cały zabudowany - ma tylko te małe dziurki na górze od wewnętrznej strony dna brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juyn 29.09.2020 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 dzisiaj mogę wrzucić szkic jaki zrobiłem w paincie, żeby to zobrazować, bo nie jestem fachowcem i może to nie jasno opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.09.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Czyli tanio, to może być drogo. Z reguły tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.09.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Zawsze wydawało mi sie ze syfon to prosta konstrukcja na dole której powinna być dziura do odpływu. Szczerze to nie widziałem syfonu z dziura na dole, to by nie działało jak syfon. W syfonach odpływ jest zawsze powyżej dna aby tworzył się "korek" Co do Twojego szkicu jakby brakowało czegoś w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.09.2020 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 dzisiaj mogę wrzucić szkic jaki zrobiłem w paincie, żeby to zobrazować, bo nie jestem fachowcem i może to nie jasno opisałem [ATTACH=CONFIG]448679[/ATTACH] Dziwny ten syfon. Na podstawie opisu i rysunku jak na moje oko jest on źle zmontowany. Tak nie może być. Dlatego chciałem abyś zrobił fotki tego syfonu i ewentualnie podał dokładna nazwę tego kompletu, bo moja wyobraźnia jakoś nie może sobie poradzić z tym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.09.2020 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Co do Twojego szkicu jakby brakowało czegoś w środku. Wg mnie brakuje czegoś na zewnątrz, bo wylewająca sie woda tymi dziurkami powinna mieć odprowadzenie do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juyn 01.10.2020 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Zrobiłem fotki, poproszę o komentarze i sugestie, z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juyn 01.10.2020 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.10.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Te fotki nic nie wnoszą. Ważne, co od spodu. Może coś nie dokręcone, może czegoś brakuje?Masz instrukcję? Zdjęcia syfonu przed zamontowaniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 01.10.2020 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 [ATTACH=CONFIG]448751[/ATTACH] Nas interesuje to co jest pod brodzikiem. Z tej fotki to co widzę to wydaje mi się że tam od spodu powinna być uszczelka gumowa czy silikonową bo praktycznie każdy syfon taką uszczelkę posiada. Kto montował ten syfon do brodzika, Ty czy instalator? Pamiętasz jak nazywał sie ten brodzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts