najmłodszy_inwestor 06.10.2020 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Witam,W ostatni weekend przepalałem dość intensywnie w kominku. Dorzuciłem za dużo drewna i w momencie jak ogień już przygasał usunołem część popiołu z żarem w środku na podłogę. Leżało to tak z 6-7 godzin. Wylewki mam około 7cm, pod nią są rury od podłogówki. Czy jest szansa aby jastrych przez żar rozgrzał się do takiej temperatury aby uszkodzić/roztopić rury od ogrzewania podłogowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 06.10.2020 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Nie. 7cm betonu ma naprawdę dużą pojemność cieplną. Ps. nie wytrzymam i zapytam: po jaką cholerę wybierałeś żar ze środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.10.2020 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Normalna rzecz. Dom trzeba wypalić przed zamieszkaniem Jeśli rurki były zalane to nic sie nie stało. Jak nie, to kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 JAk jest zalana to sprawdź ciśnienie jak nie jest to zalej to zrób próbę szczelności. Jednak wątpię aby coś się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.10.2020 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Fajny sposób na sprawdzanie wytrzymałości posadzki i ogrzewania podłogowego - :hug:n o i izolacji termicznej posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.10.2020 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Ludzie mają pomysły zamiast pójść po wiadro żelazne. Najwyżej ocynk by zlazł... Koszt nowego może ze 13 zeta(strzelam na oko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.10.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Ja się boje jak on się załatwia w tym domu skoro kibla jeszcze nie zamontował. Może właśnie do tego metalowego wiadra a skoro wiadro zajęte to walę na posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 07.10.2020 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Za.....sta sprawa, ognisko zamiast grilla i kiełbaski w salonie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.10.2020 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 U mnie w miejscu, gdzie teoretycznie mogę postawić kozę, nie rozłożyłem rur podłogówki.Nie wniosłem nic do tematu, jednak pomyślałem o tym wcześniej.Nie mam kozy, kominka, nie zamierzam mieć. Takie awaryjne rozwiązanie w razie "W".Wracając do tematu.Zależy od ilości żaru.Jeśli przesadziłeś, mogło uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 07.10.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Sprawa jest prosta i proponował już jeden z kolegów.Napełnić instalację podłogową, nabić ciśnieniem i obserwować wskazania manometru. Bardzo małe prawdopodobieństwo aby coś się stało rurom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts