Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Nie wiem co mam o tym myśleć. Dzisiaj dostałem odmowną decyzję odnośnie przyłącza gazowego. Zupełnie tego nie rozumiem, gdyż 2 miesiące temu mojemu sąsiadowi podłączyli gaz. W jego przypadku musieli od głównej drogi poprowadzić sieć w uliczkę osiedlowa ( po obu stronach działki i świeżo wybudowane

domy ) około 65 m do skrzynki w płocie. Ja do słupka oznaczającego gaz przy jego posesji mam jak to gazownia wyliczyła 30 m rurociągu 63 mm i poprzek przez drogę do mojego płotu 7 m / 25 mm. Według mojego wyliczenia ( mierzone miarą ) jest to trochę inaczej gdyż wychodzi 26,2 m / 63 mm i przez drogę 8m / 25 mm do ewentualnej skrzynki w moim płocie. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale opisuje dokładna sytuacje. Dostałem odmowę, że nie spełniam podobno warunków ekonomicznych. To sąsiad któremu 2 miesiące temu podłączali ponad 60 m je spełniał? Podobno inny ( dopiero potem będę miał potwierdzenie ) sąsiad który mieszka dalej w ulicy ma do wspomnianego słupka oznaczającego gaz około 115 m / 63 mm i 8m/25mm przez drogę do swojego płotu dostał warunki przyłączenia pozytywne. O co w tym chodzi. W gminie wszędzie gaz ( musze sprawdzić w poniedziałek jak gazownia wnioskowała dostając pozwolenie na rozbudowę na mojej ulicy). To jest jakaś kpina, a może czyjaś złośliwość. Niestety sprawa ciągnie się od 2 miesięcy gdyż jakiś ludek z warszawy zawiesił mój wniosek, że niby na ulicy nie planują sieci gazowej. Wiec ja mu mowie, że sąsiad na gazie właśnie gotuje obiad i gość zaniemówił. Dostał jak to się mówi po polsku ,,zjebe", że co Oni tam wyrabiają, że takie głupoty potem ludzie w decyzjach dostają. Nie myślałem, że nasza spinka i opieprz który słusznie dostał wpłynie na taka decyzję. Dlaczego tak pisze, bo uważam, że nie było żadnej przesłanki do wydania odmowy i w tym przypadku jest to czysta złośliwość. Jak myślicie co mogę z tym zrobić. Czy jest szansa za pomocą innej drogi ( np. sądowej ) odwrócić bieg sprawy . Pozdrawiam

pismo.jpg

https://forum.murator.pl/topic/257953-odmowa-wydania-warunk%C3%B3w-przy%C5%82%C4%85cza-gazowego/

Hahaha, byłeś w bardzo ważnym biurze i obraziłeś bardzo ważnego urzędnika, więc czego się spodziewałeś? To Polska właśnie. Nawet jeśli nieruchomość przepiszesz na szwagra, to mogą pamiętać twój adres. Masz prze.eba.e.
Witaj, zjebe dostał telefonicznie, ale to jest jakiś .... Właśnie dostałem potwierdzenie tego co pisałem o sąsiedzie którego posesja leży 115 m dalej od słupka gazowego a ode mnie jakieś 85m. Czyli debil wydał odmowę na emocjach i nie wie, że na tej ulicy max do przyszłego roku do połowy będzie gazociąg prawie do końca uliczki. Czyli znowu się zamotał i niema wiedzy. Coś mi się wydaje, że chyba jednak będę miał ten gaz. Wiesz ze mnie też jest dobry kawał skur...a. Pozdrawiam.

Gdy emocję biorą górę nad rozumem, to fakty nie maja znaczenia. Obiektywnie, wydaje się że twoje działania nie miały sensu. Gaz i tak dostaniesz, poszedłeś w nerwy czyli czyli wygenerowałeś sobie wroga kosztem twojego zdrowia. Gdzie tu sens? Po co reagować gwałtownie? Przespać się z problemem, na drugi dzień najczęściej nie wygląda tak strasznie. Młody jesteś, dużo przed tobą i szkoda zdrowia na bzdety. Za kilka lat gdy skończysz budowę to dowiesz się co jest ważne a co nie. Gaz nie jest jedynym źródłem energii.

Powodzenia na budowie!

• Like 1
Elfir, na gruntową mnie nie stać. Masz jakąś inna alternatywę ? Wiesz kocioł gazowy niby już wisi na ścianie, ale jest nowy z gwarancją i obniżam cenę i zawsze się sprzeda. Inne koszty jakie poniosłem to komin do gazu 1100 zł . Przebolałbym gdybym miał inna alternatywę. Do ogrzania 240 m2 -Poddasze 25 cm piana, ściany 15 grafit ( dobra jakaś lambda nie pamiętam dokładnie ), podłoga 15 grafit lambda 0,30.