Robinson74 21.10.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Szukam taśmy klejącej, która przyklei się zarówno do folii jak i do muru z betonu i z gazobetonu. Chcę sobie zakleić folią przezroczystą wszystkie okna, szczególnie od środka, żeby nie uszkodzić szyb, ram, ani okuć podczas dalszych prac. takich jak elektryka, hydraulika, tynki, wylewki, itd. https://allegro.pl/oferta/tasma-naprawcza-duct-tape-srebrna-48-mm-50-m-8616470468TAŚMA NAPRAWCZA DUCT TAPE SREBRNA 48 MM 50 M A może ktoś ma lepszy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.10.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Do okien nie używaj tej srebrnej taśmy, bo potem nie doczyścisz ramy. Pamiętaj też żeby kleić jak najmniejsze kawałki taśmy do ramy i nie po całości, ale na rogach i po środkach. Okurzyć i tak ci się okurzy, ale przynajmniej nie spędzisz godzin na szorowaniu ram i folia ochroni szyby przed odpryskami itd. Jeśli chodzi o taśmę, to nie chce robić reklamy, ale "niebieski delfin" ma bardzo fajne produkty właśnie do zabezpieczania okien itd. więc polecam sprawdzić ich ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 22.10.2020 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 OK, dzięki za info. Taśma do ramy czy do skrzydła to inna inszość. Na razie chciałem zrobić coś w stylu "firanki" z folii przezroczystej poprzez przyklejenie folii do nadproża na całej szerokości okna. Stąd moje pytanie o taśmę klejącą, którą przykleję folię do muru, a nie do ramy okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.10.2020 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Jak sobie wyobrażasz tynkowanie, jak będą taśmy przyklejone do ścian? Weź ekipę od tynków, niech przyklei listwy - do tych listew przykleja się dopiero folie. Odklejać nie trzeba, bo odrywa się taki kawałek tej listwy razem z folią, więc taśma może być i super mocna i brudząca. Coś takiego jak na filmie: Jakbyś potrzebował, to analogicznie działają listwy zewnętrzne. A sam tych listew nie przyklejaj, bo one wyznaczają też grubość tynku - więc to broszka tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 23.10.2020 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Jak sobie wyobrażasz tynkowanie, jak będą taśmy przyklejone do ścian? Ale tynkowanie dopiero za pół roku. A ja chcę sobie coś grzebać w domu w tym czasie i robić instalacje (np. prąd, hydraulika). No i chodzi mi też o okucia i zawiasy, żeby je jakoś zabezpieczyć przed pyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 23.10.2020 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Tynkarz zabezpiecza okna. jak wspomniano folią do listew. Okucia kupuje sie schowane wtedy nie ma problemu. Instalacje i hydraulikę mozesz robić bez zabezpieczenia okien. Nic sie nie stanie. Możesz miejscowo zasłonić podczas rowadzenia prac w poblizu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 23.10.2020 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 OK, ale przy okazji chciałbym też zabezpieczyć ciepłe parapety przed słońcem na rok, bo elewacja dopiero za rok. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts