heteranthera 05.12.2020 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Witam, Domek jest w stanie deweloperskim jeszcze przed odbiorem. Aktualnie robię już sufity podwieszane. Wlecze się to z powodu ogrodzenia i takiego dewelopera jakiego mam. Ja już dostałem projekt wnętrz i chcę robić zmiany w elektryce. Mam już wykonawcę i on mi te zmiany w elektryce może zrobić. No i pytanie czy nie będzie problemów z odbiorem domku? Czy mój wykonawca musi zrobić jakieś pomiary po zmianach, mieć uprawnienia elektryka, spełniać jakieś formalne kryteria? Bo przy odbiorze będzie coś innego niż jest w projekcie. Dochodzi dużo punktów, niektóre są przesuwane i likwidowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.12.2020 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Tak na logikę to żeby coś robić musisz mieć przekazany budynek czyli powinnaś odebrać budynek od developera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.12.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Uzgodnij z deweloperem. Skoro zgodził się na sufity podwieszane to i powinien zgodzić się na zmiany w elektryce skoro zadatkowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.12.2020 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 No i pytanie czy nie będzie problemów z odbiorem domku? Czemu się tym przejmujesz, a nie przejmujesz się, że budynek nie dostanie odbioru z innego powodu? To dosyć odważne pakowanie pieniędzy w dom, który nie ma odbioru. Jak okaże się, że stoi np. za blisko granicy albo ma inną wadę uniemożliwiającą odbiór, to co zrobisz? Może i to, co zapłaciłaś deweloperowi odzyskasz. Ale to, co zostało wpakowane w wykończenie - wątpię. Do odbioru potrzebne są pomiary - jak to zrobił wcześniej, to hulaj dusza. Jak nie, to pytanie do pomiarowca, który przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 06.12.2020 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Witam, Domek jest w stanie deweloperskim jeszcze przed odbiorem. Aktualnie robię już sufity podwieszane. Wlecze się to z powodu ogrodzenia i takiego dewelopera jakiego mam. Ja już dostałem projekt wnętrz i chcę robić zmiany w elektryce. Mam już wykonawcę i on mi te zmiany w elektryce może zrobić. No i pytanie czy nie będzie problemów z odbiorem domku? Czy mój wykonawca musi zrobić jakieś pomiary po zmianach, mieć uprawnienia elektryka, spełniać jakieś formalne kryteria? Bo przy odbiorze będzie coś innego niż jest w projekcie. Dochodzi dużo punktów, niektóre są przesuwane i likwidowane. Zmiany instalacji elektrycznej, to zmiany nieistotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts