blackMasoon 05.12.2020 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Cześć Jestem o krok od finalizacji zakupu działki, na której znajduje się coś, co jest pozostałością przedwojennej studni, z której czerpano wodę do podlewania pobliskich pól i ma dziś kształt oczka naturalnego o wymiarach około 3x3m. chciałbym doprowadzić to do przyzwoitego stanu... oczyścić z gałęzi, wyłowić śmieci. Nawet nie wiem jakie to jest głębokie obecnie. Ale co dalej? Jak fajnie i miarę naturalny sposób to zaaranżować? Co zrobić z brzegami? Jak oczyścić wodę w tym bajorku? Pewnie będzie potrzebna jakaś pompka do napowietrzania... Jakieś rośliny wodne na wiosnę? Jak widać po focie studnia powoli "zjada" brzegi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 05.12.2020 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 jak duża ta działka? ja tu widzę wysoki poziom wód gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackMasoon 05.12.2020 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Działka ma 1700m i jej ukształtowanie terenu to delikatny skos. Studnia znajduje się w najbardziej dolnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.12.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 To nie jest studnia, to zbiornik wody zasilany wodami gruntowymi, który kiedyś miał umocnione brzegi. Chyba kamieniem układanym na sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2020 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 warto byłoby zmniejszyć stromiznę brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts