Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek narzedziowy

mapka

Recommended Posts

Dzień dobry, proszę o poradę, zamierzam postawić domek drewniany narzędziowy 3x3, mam juz przygotowany na to teren gdzie położyłem kostkę o wymiarach 4x4, czy moge na tej kostce postawić domek nie zgłaszając tego i czy to będzie zgodne z prawem? Problem(a może nie problem) jest taki ze ta kostka jest około 1,5m od granicy dwóch sąsiednich dzialek(w rogu mojej działki), jak postawie domek to z jednej strony będę miał prawie 2m od sąsiada zaś z drugiej trochę ponad 1,5m, czy moge tak zrobić?

Pzdr

Mapka

Dziękuje

czyli jeśli zachowam identyczny odstęp 1,5m od granicy dwóch sąsiadujących działek to jest ok?

Czy zamiar budowy muszę zgłaszać do odpowiedniego urzędu?

Zacząłem czytam rowniez wątek z linka powyżej ale sie pogubiłem bo juz sam nie wiem czy budując na kostce to jest trwałe związane z gruntem czy nie:(

I czy wtedy nie muszę zachować 3m odstępu.

Strasznie niejasne/niejednoznaczne sa te przepisy

dzień dobry , dzis dzwoniłem do mojego urzedu i powiedzieli mi ze nie moge tego zrobic bo musze mieć 3metry od granic obu działek , nie mogę 1,5metra , nie bo nie bez uzasadnienia , mowiłem ze na kostce wiec nie związane trwale z podłożem , ze bez okien w obu granicach i nic - nie moge i koniec

wiec boje sie ze jak to zgłoszę do urzędu jako zgłoszenie to mi odrzucą ze względu na niezachowane odległości od obu działek:(

dodam ze na jednej sąsiadującej działce nie ma żadnego budynku - tylko drzewa owocowe i krzewy , zaś na drugiej do najbliższego domu jest min 10 metrów

Edytowane przez mapka

A czym się różni "domek narzędziowy" od "szafy ogrodowej"? I pod jaką kategorię obiektów budowlanych obydwa podpadają?

To, że coś ma w nazwie "domek" czy "budynek" nie świadczy o tym, ze jest domem czy budynkiem tak jak świnka morska świnką nie jest.