przemty 18.01.2021 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Mam mały problem z kierunkiem ułożenia paneli na powierzchni zaznaczonej na czerwono - cała będzie wyłożona panelami. Wszystkie "szkoły" mówią aby układać je w stronę okna. Tylko, że u mnie w salonie są dwa okna. I dlatego pytanie: układać tak jak strzałki niebieskie czy zielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1b 26.01.2021 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 A na pozostałych podłogach co masz? Płytki panelowe? Ja ogólnie zajmuje się zawodowo panelami podłogowym i zawsze biorę pod uwagę pozostała część podłogi tak żeby wszystkie podłogi patrzyły w jednym kierunku. Według mnie podłogi w takim układzie prezentują się najlepiej. Zasada że do światła nie zawsze ma zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.01.2021 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Mam mały problem z kierunkiem ułożenia paneli na powierzchni zaznaczonej na czerwono - cała będzie wyłożona panelami. Wszystkie "szkoły" mówią aby układać je w stronę okna. Tylko, że u mnie w salonie są dwa okna. I dlatego pytanie: układać tak jak strzałki niebieskie czy zielone? [ATTACH=CONFIG]452142[/ATTACH] w takim przypadku układasz prostopadle do okna balkonowego, ciekawe też jest ułożenie ukośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.01.2021 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Przy skośnym ułożeniu raczej będzie więcej strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.01.2021 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Przy skośnym ułożeniu raczej będzie więcej strat. przy panelach jakie to ma znaczenie jak m2 kosztuje 15 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2021 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 moje kosztowały 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.01.2021 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Mam mały problem z kierunkiem ułożenia paneli na powierzchni zaznaczonej na czerwono - cała będzie wyłożona panelami. Wszystkie "szkoły" mówią aby układać je w stronę okna. Tylko, że u mnie w salonie są dwa okna. I dlatego pytanie: układać tak jak strzałki niebieskie czy zielone? [ATTACH=CONFIG]452142[/ATTACH] Ze względu na korytarz korzystniej estetycznie będzie wzdłuż korytarz czyli niebieskie strzałki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.01.2021 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Ze względu na korytarz korzystniej estetycznie będzie wzdłuż korytarz czyli niebieskie strzałki. W zasadzie tak ale jest jeden parametr w panelach pomijany a ważny w eksploatacji mianowicie max długość bez dylatacji np 5m i wtedy jeżeli jest to przekroczone to może się pojawić szpara , można wtedy to oszukać kładąc ze skosu , Ja tak nie zrobiłem i żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.01.2021 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Ze względu na korytarz korzystniej estetycznie będzie wzdłuż korytarz czyli niebieskie strzałki. Ja też bym tak je układał, zresztą u mnie mam prawie taki sam układ salon i hol i układałem wzdłuż. Najważniejsze jest to aby zostawić dylatacje wokół ścian około 1,5 cm, taką szparę przykryje listwa więc nie ma problemu z wybrzuszaniem się paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts