Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Soundbar do tv sony co kupić

krily

Recommended Posts

Mam tv sony KD-60XF8305. Myślę o zakupie soundbaru do niego . Czy soundbaru musi być od Sony aby współpracował z tv ?. Tv jest w pokoju 25 m. TV głównie używany do filmów

Absolutnie nie musi. Mam trochę starszą wersję sounbara ht -sd35 dedykowanego do TV Sony . Kiedyś kino domowe z tylnymi głośnikami .Teraz soundbar który doskonale dopasował się do tej opcji . Oglądanie filmów to istna frajda . Doskonale dopasował się do wymogów widza.

Odine II za 200zł, może teraz już trochę ponad. Lepszy od niektórych nawet tych za 2k. Od do 1000 raczej od wszystkich, chociaż nie będę sie upierał jak coś ktoś znajdzie. Ja akurat mam go wbudowanego na trasie. Mimo, że jest na zewnątrz nic złego się z nim jeszcze nie stało.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Grunt, żeby nie był na Bluetooth i miał możliwość podłączenia przez port optyczny lub HDMI RCA aby można było nim sterować na linii dekoder-soundbar-telewizor.

W domu mam Sonosa, z powodu wbudowanego AirPlay od Apple. Jak chcę posłuchać muzyki z głośnika, to audio wysyła się przez Wifi zamiast przez Bluetooth - mniejsze straty jakości audio, a zasięg Wifi jest zdecydowanie lepszy niż Bluetooth, więc nie ma "zrywania"

• 2 weeks później...

Chyba miałeś na mysli HDMI arc/earc czyli z kanałem zwrotnym?

I nie wiem co ma do rzeczy BT/WiFi do soundbara, przecież muzyki nie będziesz na nim odtwarzał.

Co do firmy - zdecydowanie JBL 9.1 - choć nie jestem zwolennikiem soundbarów, to akurat ten model (w sumie 5.1 też ewentualnie) do filmów nieźle się sprawdza.

Chyba miałeś na mysli HDMI arc/earc czyli z kanałem zwrotnym?

I nie wiem co ma do rzeczy BT/WiFi do soundbara, przecież muzyki nie będziesz na nim odtwarzał.

Co do firmy - zdecydowanie JBL 9.1 - choć nie jestem zwolennikiem soundbarów, to akurat ten model (w sumie 5.1 też ewentualnie) do filmów nieźle się sprawdza.

Ja odtwarzam muzykę i słucham radia na SB, więc BT i WiFi jak najbardziej się przydaje. A co do pytania głównego wątku, to SB nie musi być dostosowany do TV, byle miały obsługę wspólnych złącz.

• 4 weeks później...
  • 1 year później...
  • 9 months później...