BobiBudo 20.02.2021 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Witam, pytanie jak w temacie. Ktoś ma? Jak się używa? A może ktoś rozważa? Edyta 23-02-2021: Dodaję przykładowe zdjęcia dla jasności: Edytowane 23 Lutego 2021 przez BobiBudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.02.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 "Wyżej niż zwykle" to jest jak wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.02.2021 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Tak wysoko, żeby dziecko nie mogło sięgnąć do dolnego kosza a dorosły potrzebował drabinki do górnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.02.2021 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Tak wysoko jak np. piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 23.02.2021 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Dodałem zdjęcia w pierwszym wpisie aby od razu było wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2021 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 fajne rozwiązanie i jeśli tylko jest miejsce, to rób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.02.2021 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Tak to nazywa się ergonomia, warto zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.02.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Te 20-30cm można podnieść. Ale to oznacza, że fronty teraz i zawsze na zamówienie. Na dole więcej przestrzeni zmarnowanej i trzeba "wystrugać" solidny podest pod zmywarkę. Ja piekarnik zrobiłem raz na wysokości "nablatowej". Nigdy 2ięcej. Polewanie pieczeni niewygodne i trzeba bardziej uważać, żeby się nie poparzyć o drzwiczki.Przy zmywarce poparzenie raczej nie grozi - ale sięganie do górnego kosza jest mniej wygodne (a dzieci są wykluczone z pomocy przy zmywarce). Jak dla mnie wady większe, niż zalety, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 24.02.2021 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Tak, taką szafkę rzeczywiście trzeba by wystrugać. Fronty to to raczej standard (od zmywarki na pewno; jedynie pod- należałoby dobrać). Słyszałem, tylko że jakoś zmywarkę trzeba by dobrać tak żeby część cokołowa zmywarki była ok do takiego montażu- jakby ktoś wiedział o co chodzi dokładnie to proszę dać znać. Kochani poradźcie... W tym momencie w projekcie mam (prawie) idealny „ciąg ergonomiczny” tj. przechowywanie (lodówka) -> blat 1 -> mycie (zlew) -> blat 2 -> obróbka (kuchenka). Wygląda to tak: Podwyższając zmywarkę likwiduję „blat 1” a zlew będzie bezpośrednio przy słupku zmywarki. Czy jest szansa, że będę tego żałował? Docenię każdą uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.02.2021 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 (edytowane) Tak, taką szafkę rzeczywiście trzeba by wystrugać. Fronty to to raczej standard (od zmywarki na pewno; jedynie pod- należałoby dobrać). Nie będą pasowały pozostałe fronty (zostają nietypowe wysokości nad i pod - tak miałem jak piekarnik sobie zrobiłem na nietypowej wysokości). Obudowa też będzie problematyczna - potrzebna będzie szersza, bo fabrycznie boki zasłaniają sąsiednie szafki. Zrób między płytą a zlewem. Blatów i tak masz mało, więc nie rezygnuj. Stanie ekspres, mikrofala nie do zabudowy chlebak i nie ma gdzie pracować. Edytowane 24 Lutego 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 24.02.2021 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Jak zobaczyłem tak zamontowaną zmywarkę, to od razu zacząłem przeprojektowywać kuchnie, ale po przemyśleniu straciłem entuzjazm. Po pierwsze, moim zdaniem, zmywarka musi być bezpośrednio obok zlewu, bo z niego często przenosi się naczynia. Zlew przy słupku mi nijak nie wychodzi. Kolejne to wystawianie naczyń, bo teraz wystawiam naczynia na blat nad zmywarką, ustawiam w słupki i chowam, tu tej opcji nie będzie. A to co mi wybiło pomysł, to podejrzenie, że para po otwarciu zmywarki będzie osadzała się na froncie i wciskała się do szafki powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 24.02.2021 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Obudowa też będzie problematyczna - potrzebna będzie szersza, bo fabrycznie boki zasłaniają sąsiednie szafki. Cholera, o tym nie pomyślałem - dzięki. Zrób między płytą a zlewem. Dlaczego akurat tu mi radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 24.02.2021 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Kolejne to wystawianie naczyń, bo teraz wystawiam naczynia na blat nad zmywarką, ustawiam w słupki i chowam, tu tej opcji nie będzie. Racja, tak coś przez skórę czułem że coś może wyjść... Mam jeszcze opcję wstawić ze 40 cm blatu (z szafką) między zlewem a ewentualnym słupkiem ze zmywarką. Poszerzy mi to całą kuchnię o te 40 cm ale mogę bo ta lewa ściana to właściwie tylko takie przepierzenie (GK) oddzielające od salonu. Trochę mi to nie w smak ale ta zmywarka nie daje mi spokoju - w końcu to sprzęt, do którego wkładamy i wykładamy codziennie - jeszcze częściej używane AGD niż piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2021 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 za mała kuchnia na takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.02.2021 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Dlaczego akurat tu mi radzisz? Blisko zlewu, płyty i baru - czyli miejsc, skąd naczynia i sztućce wędrują do zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts