messun 25.02.2021 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Witam, będę wykańczać łazienkę o wymiarach jak na rysunku, chciałbym zamontować prysznic bez brodzika zamiast wanny na rzucie mieszkania - jednak łazienka jest mała. Mam dwa pomysły, może ktoś zobaczyć i porównać te rozwiązania, może jakieś inne podpowie? Kiedyś używałem takiego prysznica ale dużego ok 130x130 i był aż za duży, ale może ktoś ma mniejszy i powie jak mu się takiego używa. Jedna wersja ma wymiary ok 90x160 (może być dłuższa) a druga to kwadrat 110x110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.02.2021 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Szerokość 90 cm spokojnie wystarczy, długość 150, lepiej 130, zostaje ci 70 cm na wejście. Dobre na przyszłość - da się wjechać wózkiem (jakby co - sprawdzone). Zalety: odpływ bez problemu, bateria też łatwa do montażu. Nie zapomnij o drabince na wprost wejścia - suchy ręcznik w zasięgu ręki i ściągaczka do wody (najpierw szyba, potem ściany, na końcu podłoga). Bez żadnej chemii i nic nie rośnie po kątach - sprawdzone. Chyba że woda bardzo twarda, to chemia niezbędna na zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 26.02.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Edytowane 26 Lutego 2021 przez DarekDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
messun 26.02.2021 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 dzięki za odpowiedzi, skłaniam się ku rozwiązaniu 90-130/140 - faktycznie nie pomyślałem że trzeba też szerokość na wejście te 60-70 cm zostawić.Druga propozycja z kabiną(?) mi sie nie podoba, chce mieć prysznic bez brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaOska 10.03.2022 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 Prysznic z brodzikiem, dla mnie to jest zmora. Mam taką kabinę prysznicową, gdzie kółka mi odpadają :/ Chce niebawem ją właśnie wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.03.2022 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 Prysznic z brodzikiem, dla mnie to jest zmora. Mam taką kabinę prysznicową, gdzie kółka mi odpadają :/ Chce niebawem ją właśnie wymienić. Tak to jest, jak się kupuje szajs.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.03.2022 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 Kabina to rozpacz. Prosta szyba i po problemie - walk in. Żadnych brodzików, chyba że w piwnicy do kąpania zwierzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benta 20.03.2022 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Witam, liczę na Waszą pomoc. To jest moja łazienka ale chcę ją podzielić na dwie łazienki. Fajnie jakby w jednej była wanna, WC i umywalka, a w drugiej prysznic walk in, WC i umywalka. Teraz układ wygląda tak jak na zdjęciu. Fajnie jakby dało się wykorzystać obecne przyłącza. Pralki nie trzeba brać po uwagę bo będzie w innym pomieszczeniu gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2022 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 nie da się wykorzystać przyłączy, trzeba budować nowe - np. do wc. Tak naprawdę to musiałby się hydraulik wypowiedzieć, gdzie i jak można zrobić odpływ z WC - bo musi być najbliżej pionu kanalizacyjnego. Przykładowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts