asaledr 26.03.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Witam, Mam 2 działki rolne które są tuż obok siebie jednak oddziela je jakaś mała działeczka innej osoby która ma może 2 metr szerokości.Czy ta się te działki scalić w jedną? Mam je w 1 księge wieczystej oczywiście jednak chciałbym żeby to była 1 działka z jednym numerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.03.2021 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Umawiasz się z właścicielem, wykupujesz tę/tą wąską działkę za ceną będącą rekompensatą jego straty, wpisujesz do księgi wieczystej w której masz swoje obie stare działeczki i zlecasz geodecie połączenie. Nowy numer będzie najwyższy, pierwszy wolny w obrębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 26.03.2021 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Może się źle wyraziłem. Ta działka sąsiada jest duża jedynie taki pasek przechodzi który oddziela moje działki. Tutaj zdjęcie jak to wygląda mniej więćej Da radę żeby te 2 działki miały ten sam numer a mimo wszystko fizycznie były oddzielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.03.2021 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 NIE. Zresztą to jest przypuszczalnie jedyna droga dojazdowa do działki sąsiada, więc nie zgodzi się. Teoretycznie jest jeszcze rydzykowny wariant ze służebnością, lecz w Kargulowych realiach jest konfliktogenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.03.2021 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Nie da rady. To są dwie oddzielne działki nie mające wspólnej ze sobą granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts