asaledr 03.04.2021 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Witam, Potrzebuje takiego dokumentu celem planu zalesienia. mapa sporządzona przez osobę posiadającą uprawnienia zawodowe, nadane na podstawie ustawy z dnia 17 maja 1989 r. - Prawo geodezyjne i kartograficzne (Dz.U. z 2016, poz. 1629, z późn. zm.), na podkładzie mapy zasadniczej lub na podkładzie ewidencyjnym, zawierająca: wskazanie granic całości gruntów przeznaczonych do wykonania zalesienia lub gruntów z sukcesją naturalną oraz określenie łącznej powierzchni tych gruntów wraz z powierzchnią działek ewidencyjnych, na których są położone, wskazanie granic gruntów o nachyleniu terenu powyżej 12° i określenie powierzchni tych gruntów, wskazanie granic kęp i określenie ich powierzchni, Czy celem uzyskania takiej mapy wystarczy wniosek do wydziału geodezji w starostwie czy trzeba gdzieś do biura geodezyjnego uderzać czy jeszcze gdzieś indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.04.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 do geodety, który za pewna opłatą(innej opcji nie ma) sporządzi Ci taka mapę. Wydział geodezji nie zajmuje sie tym, a gdzie indziej nie ma gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 03.04.2021 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 A czy sporządzając taką mapę on to zrobi jakby przy komputerze bez fizycznej wizytacji na działce czy będzie musiał tam pojechać? Bo nie wiem czy szukać takiego bliżej tej działki czy może być tu gdzie mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.04.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Szukaj takiego co współpracuje w danym starostwie, znaczy dużo rzeczy tam załatwia. "Obcy" ma z tym problem. Poza tym geodeta powinien udać się w teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.04.2021 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Geodeta zgłasza pracę, płaci , otrzymuje materiały i przygotowuje ci mapę jaka zleciłeś. Jeśli myślisz że zrobi to bez wyjazdu z teren (w domyśle nierzetelnie i przypuszczalnie podejrzanie tanio ) to jesteś w błędzie. Nie bierz kogoś "obcego" , lepiej lokalnego, znającego teren. Casting na wykonanie, według kryterium "kto zrobi taniej" nie jest najszczęśliwszym pomysłem , lecz niby takie jest prawo zamawiającego. Ostatnio taka jest moda: telefon, słyszę numer działki i czego żąda zamawiający i mam natychmiast podać ile będzie kosztować. Jedyna prawidłowa odpowiedź brzmi - nie wiem. Proszę zostawić numer działki i lokalizację na smsie i odpowiem na drugi dzień roboczy ( o ile jestem na miejscu). Zbyt wiele zmiennych jest do ustalenia - tylko od strony formalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts