giman 10.04.2021 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Jest ogrodzenie z siatki na słupkach metalowych.Dość mocno przerastają różne trawy i chwasty, wplątują się w siatkę.Nie ma żadnej podmurówki ani innej formy "zapory".Po obu stronach istnieje już ogród, nasadzenia krzewów, kwiatów, itp. (więc rozwiązania tylko ręczne i nieniszczące). Jak zrealizować funkcję "podmurówki" (nie musi to być beton (ale może), cokolwiek, nawet tworzywo)?Co i jak dołożyć do tego ogrodzenia, żeby oddzielić dwie posesje na poziomie gruntu (tuż nad, tuż pod)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.04.2021 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Nie wiem czy łatwo byłoby to zainstalować do istniejącego ogrodzenia ale u mnie zrobiłem coś takiego. Jeśli posiadałbyś spawarkę i szlifierkę to spokojnie da się bo widziałem zamontować(dospawać do rurek ogrodzenia profil "C" o odpowiednim rozmiarze by złapał płytę i zastosować podobne rozwiązanie - sprawdza się w problemach o których piszesz. ps: np coś takiego;) https://allegro.pl/oferta/podmurowki-betonowe-ogrodzenie-montaz-producent-8570578635?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Dachy,+garaże,+ogrodzenia+i+bramy,+prace+na+wysokości,+schody+oraz+sprzęt+budowlany&gclid=EAIaIQobChMIy5akx5H27wIVgQWiAx1z2QJeEAQYAiABEgL8vvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 11.04.2021 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Może być trudno zamontować na istniejące ogrodzenia - rozkład słupków zapewne nie będzie pasował, więc jakieś łatanie/sztukowanie. Trzeba by też podciąć siatkę a to już nie wiem co sąsiad na to, podpytam. Pierwszy pomysł zanotowany A może coś co postawie w całości po swojej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 12.04.2021 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 A może rozwiązanie najprostrze - wkopać (minimalnie po swojej stronie, tak by słupki nie przeszkadzały obrzeża chodnikowe (tzw. krawężniki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 12.04.2021 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Widzę przynajmniej dwie opcje:1. wkopać metrowe krawężniki, ładnie się tną na wymiar,2. wykopać, zaszalować, zalać betonem. Wrzucić dwa pręty fi 6 żebro, żeby nie pękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 12.04.2021 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Dzięki za pomysły. Te krawężniki są jakąś opcją. Ale przyjrzałem się dokładnie ogrodzeniu i porastających traw na wysokość 3/4 płotu nie powstrzymam w ten sposób. Bo i tak będą rosły od strony sąsiada, tam nadal siatka będzie "ciągnęła" się aż do ziemi.A może trochę trudniej - podciąć siatkę i te krawężniki wstawić pod nią? Trochę trudniej, drożej i bez konsultacji z sąsiadem się nie obejdzie, ale hmmm może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2021 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 taśma plastikowa border wkopana wzdłuż płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 13.04.2021 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Ja miałem zamysł żeby kupić grubą geowłókninę (może nawet dwie warstwy) rozłożyć ją pod siatką a na to położyć piaskowiec. Piaskowiec już nawet kupiłem. Sprawa u mnie jest ułatwiona na tyle bo siatką jest nad ziemią 10-25cm. To ze względu na to, że miała być równa górą a dołem "jak wyjdzie":) Niestety pomysł upadł. Koszenie pod siatką kosą spalinową jakoś idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 13.04.2021 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 taśma plastikowa border wkopana wzdłuż płotu. Oooo w sumie może hmm. Byle by gładka a nie te faliste. I po obu stronach płotu, spięte czymś od góry (?). Może całkowicie spełnić funkcję. Musze tylko uruchomić wyobraźnie jak to będzie wyglądać, ale kto wie kto wie, dzięki, jest pomysł. Cena też będzie bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts