flakizolejem 15.04.2021 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Forumowicze, w przypadku działki jak na obrazku, co dla ewentualnej budowy jednorodzinnego domu oznacza prostokąt z 1E? Jaki może mieć to wpływ na warunki zabudowy? Dodam, ze sąsiad, który ma większą część tego prostokąta na swojej działce ma go ogrodzonego w obrębie działki - nie udało mi się z nim jednak porozmawiać. Na działce nie ma zadnego słupa, żadnego transformatora itp., w geoportalu również nic poza tym prostokątem nie widać, nawet po włączeniu wszystkich instniejących wartst, żadnych dziwnych instalacji. W KW ani słowa o jakiekolwiek służebności. Jakiekolwiek pomysły..? Będę zobowiązana. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2021 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 sprawdź na geoportalu czy też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flakizolejem 15.04.2021 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Jest, po włączeniu dodatkowych warstw - jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2021 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) hmm... Z tego co wyczytałam małe e może oznaczać teren wydzielony jednostce badawczejAle "e" a nie E Nie wiem jaki to teren ale czy moze tam być schron albo podziemny obiekt wojskowy? W jakiej dodatkowej warstwie to jest? Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flakizolejem 16.04.2021 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Hej, dzięki za śledztwo Wg legendy 1E to jakiś teren elektoenergetyczny. Ale jak on wpływa na możłiwosci budowy, czy od niego liczy się te wymagane odległosci - tego juz nigdzie nie ma. Jesli chodzi o wartswy i geoportal, prostokąt z 1E pojawia się po włączeniu tego, co w screenie.[ATTACH=CONFIG]454890[/ATTACH] Nic nie widać... https://iv.pl/image/capture.Gtld3N1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 16.04.2021 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 To jest oznaczenie z Mpzp. Musisz znaleźć tekst uchwały dla tego terenu i sprawdzić co to jest w danym planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flakizolejem 16.04.2021 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Hej! Znalazłam Jednak w dalszym ciągu nie wiem, jaki ten obszar może mieć wpływ na to, co na tej działce można zbudować (i czy ten prostokąt również definiuje jakieś odległości od zabudowy) .Dla mnie to wszystko brzmi tak zawile, że nic nie rozumiem. Znalazłam zapis, załączam. Punkt 9: https://iv.pl/image/plan2.Gtll1Y4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.04.2021 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Przypuszczalnie to miejsce pod lokalną trafostację 20kV/0,4kV dla osiedla. Trafor wielkości szafy gdańskiej , chatę postawisz w odległości 8-10m, wpływ pomijalny aczkolwiek może mruczeć 50 Hz (słyszalne w nocy), choc nie powinien. Pole magnetyczne zawiera się w rdzeniu (minimalizacja strat) pole EM pomijalne, gorzej gdybyś miał mieszkanie w bloku na piętrze a na parterze był trafor, lecz tak ludzie też żyją i nie umierają masowo jak od C19. W dużych miastach linie 110kV wisiały przed blokami i nic się nie działo. Teraz 110kV pochowane pod ziemię na głębokości 1 metra i mało kto wie gdzie i co. Bez paniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts