Kaizen 08.10.2021 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 U mnie deska czy drewno konstrukcyjne kosztowało i kosztuje tyle samo. Przed szaleństwem cenowym 600-700zl Konstrukcyjne? Nie wierzę. Chyba że w 2010r. Tyle to tarcica kosztowała kilka lat temu (nie wiem, jak teraz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.10.2021 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 więźba impregnowana 900 Tak masz na fakturze? I certyfikat CE (który musi mieć każdy materiał konstrukcyjny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.10.2021 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Pokaż certyfikat swojej więźby. Zobaczymy czy nas nie oszukali i nie wystawili nam lewego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.10.2021 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 więźba impregnowana 900, chyba ze suszona itp to 1500, obecnie 1500 pierwsza druga 3500 i nie do zdobycia. deska na deskowanie 550-600, obecnie 1000. Jeszcze w maju C24 udało mi się kupić po 3000/m3. Od tamtej pory 100x100 tylko BSH jest dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 09.10.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Jeszcze w maju C24 udało mi się kupić po 3000/m3. Od tamtej pory 100x100 tylko BSH jest dostępne. U mnie w okolicy nieosiągalne c24. Udało mi się znaleźć po drugiej strony Warszawy za 4200m3. Odpiscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 12.10.2021 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 330zł m3 styro grafit a ludzie narzekali jak był wiosna po 250 już po podwyżkach Ceramika płaska nieosiągalna w całym kraju praktycznie do wiosny, a jak jest to cena +20% większa od "normalnej" która i tak juz jest droga Turmalin 81zł m2, znalazłem w jednym miejscu za 90zł m2 za podstawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 12.10.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Jak tam sytuacja na froncie ze styropianem? Musze kupić EPS 100. Jakie są prognozy co do cen i dostępności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 12.10.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 (edytowane) Jak tam sytuacja na froncie ze styropianem? Musze kupić EPS 100. Jakie są prognozy co do cen i dostępności? Wiem, że budujesz już dom naście lat to dla Ciebie cena nie powinna mieć znaczenia Rok w jedną czy w drugą stronę nie powinno robić różnicy. Łanie, która może Cię zaakceptować w tym wieku na pewno spotkasz Chociaż "Chłopcy do wzięcia" to tylko bajer telewizyny Edytowane 12 Października 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 12.10.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 O czym Ty znów pier*olisz?!Pomyliłeś tabletki czy zapomniałeś poprosić o receptę? Ty w jakimkolwiek temacie potrafisz odpowiedzieć na temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 12.10.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 O czym Ty znów pier*olisz?! Pomyliłeś tabletki czy zapomniałeś poprosić o receptę? Ty w jakimkolwiek temacie potrafisz odpowiedzieć na temat? Od kiedy zacząłeś budowę i kiedy dostałeś zgodę od PNB na użytkowanie domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 12.10.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Nie wiem co to wnosi, ale proszę:Pozwolenie na budowę uzyskałem jakoś w marcu tego roku. Jak miałbym móc użytkować dom skoro dopiero go buduje?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 12.10.2021 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 (edytowane) Nie wiem co to wnosi, ale proszę: Pozwolenie na budowę uzyskałem jakoś w marcu tego roku. Jak miałbym móc użytkować dom skoro dopiero go buduje?! No masz rację. Będąc tu na Forum od 10 lat,tylko suweren z pustą głową,któremu płacę x razy 500zl od łba, może Ci uwierzyć A tu post sprzed 5 lat... Marcin34_Śl U mnie odpadają 3 kominy bo będzie PC PW i WM. Projekt, który pokazałeś, owszem jest fajny, ale jednak nie. Dlaczego? - mimo wszystko nieco zbyt mały salon - serce domu; - maleńkie sypialnie - zbyt małe. jako minimum uważam te 12-13m2. W twoim projekcie są 2x10m2 i 1x9,2m2! - przejściowy salon Zatem gość,przestan pierd... Bo nie jesteś w gronie bezmozgich pisowców Edytowane 12 Października 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 12.10.2021 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 a w co ty masz wierzyć lub nie? O czym ty znów?! Powtórzę swoje pytania. Jakie są obecne prognozy w zakresie cen styro? Dziś usłyszałem, że firma X produkująca styro blisko mojej budowy właśnie podpisała nową umowę o dostawę prądu. Rzekomo od nowego roku +80% względem aktualnych cen:sick: Wniosek końcowy był taki abym brał styro po cenie jaka aktualnie jest bo taniej nie będzie.Info z drugiej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 13.10.2021 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2021 (edytowane) a w co ty masz wierzyć lub nie? O czym ty znów?! Powtórzę swoje pytania. Jakie są obecne prognozy w zakresie cen styro? Dziś usłyszałem, że firma X produkująca styro blisko mojej budowy właśnie podpisała nową umowę o dostawę prądu. Rzekomo od nowego roku +80% względem aktualnych cen:sick: Wniosek końcowy był taki abym brał styro po cenie jaka aktualnie jest bo taniej nie będzie. Info z drugiej ręki Poczekaj jeszcze z 10 lat,zapewne będzie taniej. Dla Ciebie czas nie stanowi przeszkody bo na emeryturze możesz i krowę czy dowolne zwierzęcie kochać bo jesteś długodystansowy Ksiądz czy stary kawaler to bez różnicy Ale budując dom ponad 10 lat to aż się prosi o jakieś zwierzę do kochania No chyba, że uczestniczysz w programie "Chłopaki do wzięcia" Edytowane 13 Października 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 13.10.2021 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2021 Poczekaj jeszcze z 10 lat,zapewne będzie taniej. Dla Ciebie czas nie stanowi przeszkody bo na emeryturze możesz i krowę czy dowolne zwierzęcie kochać bo jesteś długodystansowy Ksiądz czy stary kawaler to bez różnicy Ale budując dom ponad 10 lat to aż się prosi o jakieś zwierzę do kochania No chyba, że uczestniczysz w programie "Chłopaki do wzięcia" Widać że ten awatar reyje banię , powinni jednak odebrać tę koncesję dla zdrowia publicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 13.10.2021 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2021 a w co ty masz wierzyć lub nie? O czym ty znów?! Powtórzę swoje pytania. Jakie są obecne prognozy w zakresie cen styro? Dziś usłyszałem, że firma X produkująca styro blisko mojej budowy właśnie podpisała nową umowę o dostawę prądu. Rzekomo od nowego roku +80% względem aktualnych cen:sick: Wniosek końcowy był taki abym brał styro po cenie jaka aktualnie jest bo taniej nie będzie. Info z drugiej ręki Daj spokój z tymi dwoma trollami wyżej nie ma tu jakiejś moderacji? Serio? Też szukam styro obecnie. Ceny 310-330m3 za grafit na elewacje, rozmawiałem z handlowcem bezpośrednio u producenta Styroman? Czy jakoś chyba z Wawy nie potrafił powiedzieć mówił, że dostawcy szaleją z cenami, rozmawiałem z dwoma hurtowniami, nikt nic nie potrafi powiedzieć, ale podam przykład ceramiki Braasa. Jestem przedwczoraj wieczorem rozmawiam z człowiekiem z Grupy Dekarskiej mówił, że zrobili w sierpniu zamówienia u Braasa a tutaj przychodzi wrzesień i wszystko anulowane. Czemu? Podwyżka gazu Braas policzył, że na tych zamówieniach będą w plecy 5mln pln. Anulowali wszystko, podnieśli ceny i można składać nowe zamówienia. Oczywiście dostawa juz na marzec. Prąd +40% wnioskują, gaz już +30% w tym roku, inflacja prawie 6%. Ja tu nie widzę szans na obniżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudi77 09.11.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Ceny porażka, czas oczekiwania porażka, ekipy porażka ostatnio odkładam start swojej budowy, żeby przeczekać to szaleństwo. Ale zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topilo 10.11.2021 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Normalne że wszystko drożeje. Od zawsze w sumie tak jest. Więcej się też zarabia, więc sytuacja się wyrównuje. 'sytuacja się wyrównuje " ha ha ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 17.11.2021 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Właśnie szukam styropianu etixx 330pln m3 knauf grafit 0,31 ~~ rozmawiam z lokalnym człowiekiem który go sprzedaje i mówi że zamówienia na ten rok wstrzymane można zamówić na przyszły rok ale uwaga uwaga cena +30%. Więc Etixx od nowego roku 430-450 ~~ za m3. Na szczęscia można podstawić samochód i odbierać po 30m3 na raz co dwa dni także biorę wszystko w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 17.11.2021 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Właśnie szukam styropianu etixx 330pln m3 knauf grafit 0,31 ~~ rozmawiam z lokalnym człowiekiem który go sprzedaje i mówi że zamówienia na ten rok wstrzymane można zamówić na przyszły rok ale uwaga uwaga cena +30%. Więc Etixx od nowego roku 430-450 ~~ za m3. Na szczęscia można podstawić samochód i odbierać po 30m3 na raz co dwa dni także biorę wszystko w tym roku. Masakra, ponad 400zl za grafit... Ale to nic, wydaje mi się to przygrywka do stóp procentowych na poziomie 6-7%,to będzie prawdziwa miazga dla tych,którzy uwierzyli PIS, że Polska jest mlekiem i miodem płynąca i pobrali kredyty na 500-700tys.zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts