asaledr 24.04.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Witam, Chciałbym ogrodzić działkę siatką ogrodzeniową. Wysokość pewnie 1 metr.Około 200 metrów obwód działki. Doradzi ktoś jakie słupki kupić jaki ich rozmiar i jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.04.2021 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Dlaczego tak mało - nisko 1 m to nie ogrodzenie tylko płotek. Jeśli już coś zrobić to trochę wyżej np siatka 1,75 plus 25 cm podmurówki(płyty ogrodzeniowej) wtedy nic nie wrasta a traw łatwiej skosić bo np kosa nie niszczy siatki. Słupek o wysokości 70-80 cm wyższy i wbetonować w odstępach tak jak się kupi długości płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 25.04.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Ja właśnie wymieniam ogrodzenie na jednym z boków działki.Siatka 1,50m z drutu 2,7mm+PCV, słupki 2m wysokości i 42mm grubości, do tego standardowo trzy linie drutu naciągowego, itp.Koszt 1kPLN za 40mb ogrodzenia. Ps. Ja uważam, że 1m wysokości nie jest zły - wprawdzie sam daję teraz 1,5m ale to tylko dlatego żeby zgrało się z resztą ogrodzenia. A wysokość 2m to jak w jakimś getcie - nigdy nie rozumiałem tej manii grodzenia wszystkiego jak najwyższym płotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 25.04.2021 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 To teraz mi trochę rozjaśniliście. Czyli widzę na 200 metrów trzeba liczyć z 5 tysięcy.Ale rozumiem jakbym nie chciał z tymi płytami to słupki normalnie brać w wysokości siatki? I jakieś są zalecenia co do średnicy słupków? Co ile warto dawać słupki co 2,5m? I co ile teraz się robi te takie pod kątem słupki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 27.04.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Wysokość kwestia gustu. Jak ma ktoś wejść to 3m siatka z drutem kolczastym na górze go nie zatrzyma. Słupek co 2,5m, 50-60cm wyższy niż siatka. Siatka z 5 cm nad ziemią (jak chcesz szczelność na zwierzęta to podmurówka). Na słupek wiadro betonu i pół wiadra kamieni, gruzu (ale nie z betonu komórkowego, cegły ani piaskowca). Słupki min 2", drut przy siatce 1,5m na 3 wysokościach. Słupki narożne i co 20m wyparte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts