Esskaa 26.04.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 HejSzukam roslin na teren wilgotny gliniasty, umiejscowiony w cieniu... czy sa rosliny wysysajace wrecz wode z podloza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 29.04.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Oj chyba tylko "rurus drenazus" A tak na poważnie to raczej żadna roślina nie wyciągnie tyle wody z podłoża, żeby było sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszek- 29.04.2021 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Szukasz drzew, małych roślin, większych?Na takim terenie wierzba się dobrze trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2021 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 co zacienia ten teren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esskaa 01.05.2021 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Wiata na samochod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.05.2021 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 czyli głęboki cień. Możesz posadzić wierzbę, która wyrośnie poza wysokość wiaty i obsadzić ją dołem wilgociolubnymi gatunkami np. jezyczką, prosownica, paproć długosz królewski, turzyca sztywna Na wilgotne tereny nadają się derenie - rozłogowy, biały, świdwa, ale w pełnym cieniu beda kiepskie, lepiej półcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszek- 05.05.2021 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 A myślałeś może żeby posadzić blusz przy wiacie? Wiata, jeśli trochę zarośnie będzie ładnie wyglądała z tym bluszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2021 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 bluszcz często nie daje rady w podmokłym gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.weg 06.05.2021 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Sam miałem przez wiele lat bluszcz w miejscu gdzie leciała woda z rynny rósł niesamowicie szybko, doszedł do takich rozmiarów, że zakrywał pół ściany no ale wtedy przyszła nawałnica i niestety budynek na którym rósł bluszcz "zabrała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.05.2021 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 u mnie też mam miejsce gdzie leci woda z rynny, ale jednocześnie nie jest podmokłe, bo woda błyskawicznie wsiąka.Natomiast tam, gdzie woda stoi bluszcz u klientów gnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts