ePatrycja 01.05.2021 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) Cześć, Mam działkę, która jest duża i z tyłu chce posadzić drzewa przed budową(wcześniej pisałam o tym), ale po pierwsze dzialka była porośnięta krzakami i małymi dzikimi kującymi drzewkami, które udało się powyrywać. Część korzeni została jednak w ziemi. Ogólnie jest porośnięta gęstym trawskiem, trudno wbić łopatę i nawet rolnik nie chce tego mi zaorać. Nie wiem co zrobić, żeby tę ziemię doprowadzic do użytku. Macie może jakies rady? Jak poradziliście sobie z zarośniętymi działkami? Edytowane 1 Maja 2021 przez ePatrycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.05.2021 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 karpy korzeniowe trzeba wykarczować.Dopiero wówczas da się to zaorać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.05.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszek- 05.05.2021 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Najlepiej na początek działkę przejechać mulczerem, ważne żeby nie było większych kamieni. Potem możesz wszystko opryskać czymś ala glifosat żeby wszystko co miałoby wzejść nie wzeszło, potem można próbować talerzówką albo czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.weg 06.05.2021 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Jeżeli chcesz koniecznie ziemie przewrócić to musisz najpierw na wierzchniej warstwie zrobić porządek bo nic ci tego nie ruszy, wszystko się bedzie zapychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.05.2021 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Potem możesz wszystko opryskać czymś ala glifosat żeby wszystko co miałoby wzejść nie wzeszło, Wiesz, jak działa glifosat? To, co proponujesz nie ma najmniejszego sensu. Pryskać nim należy liście roślin. Nasionom i korzeniom nie szkodzi. Więc jak już, to należy zacząć od glifosatu, odczekać kilka dni i dopiero wjeżdżać maszynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts