fedor1921 08.05.2021 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Witam rozważam kupno domu w stanie surowym zamkniętym , moje pytanie brzmi czy warto dopłacić developerowi oby doprowadził do stanu developerskiego, czy "samemu" zorganizować firme/ ekipe która sie tym zajmie ?Jak wychodzi korzystniej ? I ile powinno to mniej wiecej kosztować ? DOm ok 130m2 w tym garaż 17m2 -DANE TECHNICZNE - konstrukcja murowana o stropach żelbetowych - ławy fundamentowe żelbetowe z betonu żwirowego - ściany: bloczki z betonu komórkowego - dachówka ceramiczna - ocieplenie styropianem i wełną mineralną - zastosowano izolacje: akustyczną, przeciwwilgociową, termiczną, paroprzepuszczalną, paroszczelną. Cena obejmuje działkę, dom w stanie surowym zamkniętym z doprowadzonymi mediami do budynku z wykonanym ociepleniem i elewacją, bramą wjazdową, balkon Z góry dziękuje za odp , gdyż to zupelnie nie moja profesja i jestem bez pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.05.2021 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Z góry dziękuje za odp , gdyż to zupelnie nie moja profesja i jestem bez pojecia No, też jasnowidzem nie jestem. A dużo zależy od standardu. Co innego, jak będzie PC i rekuperacja, co innego jak najtańszy kocioł gazowy i WG. Inne instalacje też mogą znacząco różnić się ceną. Może być bida rozdzielnica z atrapą SPD, jedną różnicówką i kilkoma esami - a może być 10x droższa. Mogą być po dwa gniazdka na pokój, może być po 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedor1921 09.05.2021 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Czyli jak najlepiej do tego podejsc? wziac projektanta aby juz zaplanował co jak ma byc pod klucz i wtedy dopiero ? Ekipa od developera za stan developerski 170 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2021 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 ekipy musisz koordynować, nadzorować i często samemu kupować materiały. Musisz też zorganizować kierbuda. Deweloper jest dla tych, co nie mają na to czasu.Ale!Zwykle jest tak, że pańskie oko konia tuczy. Danie wolnej ręki i pełne zaufanie deweloperowi może skończyć się głębokim rozczarowaniem, jeśli okaże się niesolidny. Wiec musisz mieć pewność co do jakości jego prac. Co do instalacji elektrycznej - musisz sobie rozplanować zagospodarowanie wnętrz.Albo wynająć architekta wnętrz, który to zrobi za ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts