pershing1899op.pl 12.05.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 Witam serdecznie, posadzkę miałem robioną 6 tyg temu, według kb czas wiazania to 28 dni. Czy mogę już zacząć wygrzewać posadzkę przed położeniem płytek i paneli?Mam zamiar podnosić temperature od 20st do 40 stopni co 5 stopni codziennie. Potem tydzień 40 stopni i mam zamiar schodzić temp co 5 stopni do 20. Czy taki plan jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 14.05.2021 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Nikt nie wygrzewał posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 14.05.2021 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Często o ile nie zawsze informacja o wygrzewaniu posadzki jest zawarta w karcie technicznej komponentu z którego została wykonana. Według mnie 5 stopni codziennie to za szybko i za dużo ale warto zobaczyć w dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.05.2021 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Temat wielokrotnie wałkowany i mało komu chce się jeszcze raz pisać to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 14.05.2021 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Tylko, że każdy producent pisze inaczej. Ale chyba jest jakiś standard do płytek i paneli? Opinie na temat wygrzewania też są podzielone. Więc jakim systemem, ile dni oraz co ile zwiększać temperaturę? "Procedurę wygrzewania należy rozpocząć od podwyższenia temperatury wody grzewczej o ok. 5-10°C nad temperaturę otoczenia. Co 2-3 dni należy podnosić temperaturę wody grzewczej o 5°C, aż do uzyskania temperatury 45-50°C, którą należy utrzymać przez 5 dni." Takie coś znalazłem. Ten system będzie odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts