Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze WLZ, jaki przekrój kabla CU ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym zastosował taki sam jak ten zasilający Twoje złącze.

To był sarkazm a tu taka burza.

Ciekawe ile jeszcze takich tematów musi się wydarzyć na tym forum (i podobnych), aby pytający zrozumieli, że to najgorsze możliwie miejsce do szukania informacji.

Edytowane przez domino34

Wyluzujcie chłopaki z obrazami.

Wiadomo że wątek przybrał formę żartu, bo to trochę tak jakby się ktoś zapytał jaki ma zamówić samochód do przewiezienia bagażu na wczasy.

Wiadmo, że TIR jest przesadą ale powinien wszystko zabrać, a wszelkie inne porady mogą nie być odpowiednie.

Idźmy z grubej rury i od razu lepiej zamówić linię SN i postawić własny 'trafopowielacz' -dla podbicie napięcia ;)

• 1 month później...

Podepnę się do tematu w sprawie WLZ

Ostatnio zainstalowali mi skrzynkę ZK2a-1p przy działce. Wg warunków z taurona zabezpieczneie główne zalicznikowe ma być 40A. Wg warunków mam mieć kabel zasilający 4 żyłowy. Zakładam że moc umowna to będzie 25kW . Jakiego kabla użyć do WLZ? AL czy CU no i jaka średnica rodzaj?

Arot mam 80mm a chciałbym nim wypuszczać z rozdzielni jakieś kable na ogód ( prąd do gaażu w przyszłości, oświetlenie, zasilanie do bramy, oczyszczalni biologicznej.

W projekcie mam kabel YKY 5 żył po 10mm2 ale Tauron mi zmienił w warunkach więc to co w projekcie nijak ma się do warunków.

Edytowane przez ololek