Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moda ? ;)

Arturo1972

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od początku było wiadomo, że chodzi o głupkowaty argument dźwięku, bo osiągami wiele elektryków to petardy.

Puścisz z głośników i poczujesz się prawdziwie. :D

Z tymi osiągami to jest tak że są bdb ale w krótkim okresie czasu.

PS Elektryki nie wybuchają jak petardy ale jak się już palą to na całość.

kaszpir, te częściowo zużyte akumulatory mogę w końcu wylądować w domach w magazynach energii, dzięki czemu staną się one dostępne (bo teraz to ciekawostka). Ludzie zaś będą szli w magazyny z powodu zmian prawnych odnośnie instalacji PV. Skończą się czasy sieci energetycznych, które nam przechowują energię z lata na zimę ze sprawnością 80%.

80% pojemności początkowej, sprawność pewnie jak na początku (nie wiem, 90%?)

Będą miały 80% to jeszcze będą napędzać samochody elektryczne.

Co do sprawności to trzeba poczytać testy na temat ile prądu pobierają z ładowarki a ile jest w akumulatorach.

fotohobby, przytoczyłeś statystyki, które potwierdzają co napisałem, bo w krajach gdzie jeździ się 10 lat jednym autem jest najwięcej elektryków (bo chyba nie na Litwie czy w Rumunii??)

To jest średni wiek a nie maksymalny wiek życia samochodu w danym kraju :)

Samochody elektryczne może obniżą średnią wieku (bo po 10 latach będą do wyrzucenia) albo podwyższą średnią bo samochody z tradycyjnymi silnikami będą bardziej szanowane i nie pojadą na Wschód... :D

PS Passat B6 2,0 TDI z 2008 roku to jeszcze solidna fura czy już niesolidna? (nie mam takiego)

Edytowane przez d7d
PS