Nano8 27.10.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Polecam artykuł i komentarze dotyczące prądu docelowego na pustej działce, nawet rolnej najważniejsze jest określenie "obiektu" "Prąd na Pustej działce Rolnej. Jak to załatwić?" http://domek35m2.blogspot.com/2015/02/prad-na-pustej-dziace-rolnej-jak-to.html?m=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.10.2021 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Polecam artykuł i komentarze dotyczące prądu docelowego na pustej działce, nawet rolnej najważniejsze jest określenie "obiektu" "Prąd na Pustej działce Rolnej. Jak to załatwić?" http://domek35m2.blogspot.com/2015/02/prad-na-pustej-dziace-rolnej-jak-to.html?m=1 Po pierwsze jaki to artykuł, to tekst który ktoś napisał tak jak tu na forum ktoś pisze jak to czy tamto załatwił. I sam fakt stwierdzenie że Najbliższe złącze elektryczne (skrzynka) sąsiada nie moze być oddalone dalej niż 250m od usytuowania waszej skrzynki elektrycznej jest od czapy, gdzie istnieje taki zapis w przepisach. Nie każdy ZE na takie coś się zgodzi i nie każdy przypadek jest identyczny aby można było mówić o powtarzalności takiej procedury w całym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mochmoch2 28.07.2023 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) Cześć wszystkim! Chciałbym podzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat inwestycji w działkę budowlaną. Mam na myśli szczególnie porównanie między działką "uzbrojoną" a "nieuzbrojoną". W skrócie - moje doświadczenie i analiza mówią mi, że warto rozważyć kupno działki uzbrojonej. Poniżej znajdziecie kilka kluczowych argumentów. Gotowość do budowy: Uzbrojona działka jest gotowa do natychmiastowego rozpoczęcia budowy. Nie musisz czekać na podłączenie mediów, co przyspiesza proces i pozwala uniknąć opóźnień. Mniejsze ryzyko niespodziewanych kosztów: Przy nieuzbrojonej działce trudno dokładnie przewidzieć koszty podłączenia mediów. Ceny za podłączenie prądu, wody, kanalizacji czy gazu mogą być zaskakująco wysokie, a także mogą się różnić w zależności od lokalizacji i dostawców usług. Działka uzbrojona eliminuje te niespodziewane wydatki. Wartość rezydualna: Działki uzbrojone zazwyczaj są bardziej atrakcyjne dla potencjalnych kupców, co oznacza, że w razie potrzeby łatwiej jest je sprzedać i często można uzyskać lepszą cenę. Komfort i oszczędność czasu: Proces uzbrajania działki może być czasochłonny i stresujący, zwłaszcza jeśli jesteś nowy w świecie budownictwa. Wybór działki uzbrojonej pozwala zaoszczędzić czas i nerwy. Pewność: Nie zawsze jest pewne, czy uzbrojenie nieuzbrojonej działki będzie możliwe. Zależy to od wielu czynników, takich jak bliskość infrastruktury, warunki terenowe, regulacje prawne itp. W przypadku działki uzbrojonej to ryzyko jest eliminowane. Planowanie przestrzenne: Uzbrojone działki często są częścią większych planów zagospodarowania przestrzennego, co oznacza, że są dobrze przemyślane pod kątem dostępu do dróg, oświetlenia itd. Oczywiście, cena działki uzbrojonej będzie zazwyczaj wyższa, ale w długim terminie taka inwestycja może okazać się bardziej ekonomiczna i mniej kłopotliwa. Zawsze zalecam przeprowadzenie dokładnej analizy kosztów i korzyści przed podjęciem decyzji. Mam nadzieję, że te informacje okażą się dla Was pomocne. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia lub chciałby dodać coś od siebie? Pozdrawiam! Edytowane 28 Lipca 2023 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2023 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Cześć wszystkim! Chciałbym podzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat inwestycji w działkę budowlaną. Mam na myśli szczególnie porównanie między działką "uzbrojoną" a "nieuzbrojoną". W skrócie - moje doświadczenie i analiza mówią mi, że warto rozważyć kupno działki uzbrojonej. Poniżej znajdziecie kilka kluczowych argumentów. Gotowość do budowy: Uzbrojona działka jest gotowa do natychmiastowego rozpoczęcia budowy. Nie musisz czekać na podłączenie mediów, co przyspiesza proces i pozwala uniknąć opóźnień. Mniejsze ryzyko niespodziewanych kosztów: Przy nieuzbrojonej działce trudno dokładnie przewidzieć koszty podłączenia mediów. Ceny za podłączenie prądu, wody, kanalizacji czy gazu mogą być zaskakująco wysokie, a także mogą się różnić w zależności od lokalizacji i dostawców usług. Działka uzbrojona eliminuje te niespodziewane wydatki. Wartość rezydualna: Działki uzbrojone zazwyczaj są bardziej atrakcyjne dla potencjalnych kupców, co oznacza, że w razie potrzeby łatwiej jest je sprzedać i często można uzyskać lepszą cenę. Komfort i oszczędność czasu: Proces uzbrajania działki może być czasochłonny i stresujący, zwłaszcza jeśli jesteś nowy w świecie budownictwa. Wybór działki uzbrojonej pozwala zaoszczędzić czas i nerwy. Pewność: Nie zawsze jest pewne, czy uzbrojenie nieuzbrojonej działki będzie możliwe. Zależy to od wielu czynników, takich jak bliskość infrastruktury, warunki terenowe, regulacje prawne itp. W przypadku działki uzbrojonej to ryzyko jest eliminowane. Planowanie przestrzenne: Uzbrojone działki często są częścią większych planów zagospodarowania przestrzennego, co oznacza, że są dobrze przemyślane pod kątem dostępu do dróg, oświetlenia itd. Oczywiście, cena działki uzbrojonej będzie zazwyczaj wyższa, ale w długim terminie taka inwestycja może okazać się bardziej ekonomiczna i mniej kłopotliwa. Zawsze zalecam przeprowadzenie dokładnej analizy kosztów i korzyści przed podjęciem decyzji. Mam nadzieję, że te informacje okażą się dla Was pomocne. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia lub chciałby dodać coś od siebie? Pozdrawiam! Ładnie napisane. Aż zacytuję by nie zniknęło lub nie uległo wypaczeniu w wyniku edycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts