Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny węgla idą w górę. Idzie drożyzna!!!

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bertha napisał:
Kulibob! Miałem Ciebie za oryginała a ty jesteś po prostu swojskiego chowu zakuty katol. Pseprasam - głebokiej wiary. Produkt tzw. kościoła katolyckego. Buk z toba! Oraz Lipa, Klon i Osika. To wszystko. Gdyby Janusz Szymik był twoim synem też byś wyparł, że nic się nie stało? Polacy, nic się nie stało to nie z mydła, się nie zmydli. Ludowy katolicyzm tak wygląda: organy, kwiaty, sztandary i ornaty a nad okolica dominujący hałas dzwonów. My tu rządzimy! A za ołtarzem waniajet truchłem. Dźwięk dzwonów jest niby fajny lecz jeśli rozumiesz co oznacza, to budzi zgrozę. Nie mniejszy niż zapach dymów z Dachau czy Oświęcimia. Na zakończenie po raz enty zapytam się: Dlaczego najwyższy budynek w okolicy ( noo, ten z wieżą) musi być zabezpieczony przed siłami przyrody za pomocą masońskiego wynalazku? To modlitwa o opiekę boską nie wystarczy, nie jest skuteczna????? Oooo, to co na to Wszechmocny? Coś tu się kópy nie trzymi: z ambony masoni sa źli, lecz aby strzec domu bożego to piorunochron jest cacy? https://inzynierbudownictwa.pl/narodziny-piorunochronu/ Za wiki: https://pl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin

Czyli hipokryzja na odcinku miłości do bliźniego oraz wątpliwości co boskiej wszechmocy. Wystarczy używać rozumu i wyciągać wnioski. Spróbujcie zapytać proboszcza o te tematy a zobaczycie, że meandry Narwi to prosta autostrada przy jego odpowiedziach. Bo wszystko zależy od interpretacji.

Miałem duchownego w rodzinie. Nie był złym człowiekiem, lecz odpowiedzią było najczęściej "ciekawośc to pierwszy stopień do piekła". Dogmat ,dogmat über alles! Temat znam aż za dobrze.

@Arturo1972 :yes:

Alessandro:yes:

W innym wątku zostałem wyzwany od rasistów a mi do nich dużo bliżej niż do katoli. Moją świątynia jest mamona i moja dupa. Rozwinięty katolicyzm jest gwarantem że nie rozwinie się tutaj bastion Islamu. I to jest w moim interesie. W zabobony nie wierze ale w turbanistów w ciężarówkach tak. Dopuki jeteśmy w kraju gdzie każdy turbanista będzie skanowany przez z 100 katoli to dobrze.

Nie ogarniasz, że nasz wspólny interes nie jest identyczny z sumą indywidualnych interesów. Wspólny interes wymaga od każdego drobnych ustępstw. Tego nie rozumieją Miłościwie Nam Panujący. Unia ( UE ) tak - gdy można wyszarpnąć forsę, ale wara im ( UE ) od tego jak ją wydajemy. A to nie tak. Jak kogoś wspieram, to zawsze interesuje się jak wydano moje pieniądze i chcę zobaczyć efekty.

henrykow napisał:

Zresztą co tu tłumaczyć, regulamin jasno określa zasady piania w tematach,

No właśnie skończ piać, bo tylko dźwigasz ten wątek w górę i prowokujesz ciągłe "pianie" nie na temat.

Co do regulaminu, to jestem tu dziesięć lat i nie zaliczyłem ani jednego bana, a Ty rok i już przynajmniej jednego - właśnie za pisanie nie na temat.

Wnioski każdy wyciągnie samodzielnie...

Arturo1972 napisał:
Dziesiątki jak nie setki tysięcy muzułmanow już od długiego czasu mieszka w Polsce i co ?

I nico.

Propaganda "uchodzcza" odniosla sukces także i na tym polu...

Dziwna wybiórczość. Wszystkie religie to pętanie umysłu. A ty o jednych z nienawiścią o innych pozytywnie/neutralnie. Bez sensu.

giman napisał:
Dziwna wybiórczość. Wszystkie religie to pętanie umysłu. A ty o jednych z nienawiścią o innych pozytywnie/neutralnie. Bez sensu.

Myślę, że właśnie z sensem,dla tych, którzy myślą własnym rozumem a nie opierają się na propagandzie czy to z TVPis czy z YouTube.

Wszystkie religie czy wyznawcy tych religii mogą żyć w zgodzie i to pod jednym dachem, czego dowodem była Polska kiedys, przed 2015r i wcześniej.

Ale jak jakiś guru sekty wezwie na święta wojnę to i bezmozgie kibole,głównie z Konfederacji, którzy na codzień pałają się bandyterka staną w obronie kościołów, tych murowanych.

To jest właśnie bez sensu.

Taki konfederasta czy kulibob zielonego pojęcia nie ma,że Polska przyjęła już dawno temu setki tysięcy "islamistów" z Czeczeni, "zagrażających ich bytowi"...

Mahmed Halidow to właśnie ten napływ...

Edytowane przez Arturo1972