mistalova 17.06.2021 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 No niestety, za obecnej władzy coraz lepiej widać jak się cofamy do mrocznych wieków średniowiecza... Może trzeba by faktycznie odłączyć tą zacofaną wschodnią stronę kraju, by reszta mogła normalnie żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.06.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Kulibob! Miałem Ciebie za oryginała a ty jesteś po prostu swojskiego chowu zakuty katol. Pseprasam - głebokiej wiary. Produkt tzw. kościoła katolyckego. Buk z toba! Oraz Lipa, Klon i Osika. To wszystko. Gdyby Janusz Szymik był twoim synem też byś wyparł, że nic się nie stało? Polacy, nic się nie stało to nie z mydła, się nie zmydli. Ludowy katolicyzm tak wygląda: organy, kwiaty, sztandary i ornaty a nad okolica dominujący hałas dzwonów. My tu rządzimy! A za ołtarzem waniajet truchłem. Dźwięk dzwonów jest niby fajny lecz jeśli rozumiesz co oznacza, to budzi zgrozę. Nie mniejszy niż zapach dymów z Dachau czy Oświęcimia. Na zakończenie po raz enty zapytam się: Dlaczego najwyższy budynek w okolicy ( noo, ten z wieżą) musi być zabezpieczony przed siłami przyrody za pomocą masońskiego wynalazku? To modlitwa o opiekę boską nie wystarczy, nie jest skuteczna????? Oooo, to co na to Wszechmocny? Coś tu się kópy nie trzymi: z ambony masoni sa źli, lecz aby strzec domu bożego to piorunochron jest cacy? https://inzynierbudownictwa.pl/narodziny-piorunochronu/ Za wiki: https://pl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin Czyli hipokryzja na odcinku miłości do bliźniego oraz wątpliwości co boskiej wszechmocy. Wystarczy używać rozumu i wyciągać wnioski. Spróbujcie zapytać proboszcza o te tematy a zobaczycie, że meandry Narwi to prosta autostrada przy jego odpowiedziach. Bo wszystko zależy od interpretacji. Miałem duchownego w rodzinie. Nie był złym człowiekiem, lecz odpowiedzią było najczęściej "ciekawośc to pierwszy stopień do piekła". Dogmat ,dogmat über alles! Temat znam aż za dobrze. @Arturo1972 Alessandro:yes: W innym wątku zostałem wyzwany od rasistów a mi do nich dużo bliżej niż do katoli. Moją świątynia jest mamona i moja dupa. Rozwinięty katolicyzm jest gwarantem że nie rozwinie się tutaj bastion Islamu. I to jest w moim interesie. W zabobony nie wierze ale w turbanistów w ciężarówkach tak. Dopuki jeteśmy w kraju gdzie każdy turbanista będzie skanowany przez z 100 katoli to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.06.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Zle mnie oceniacie ja jestem za tym co jest w moim interesie a najgorsze że nierozymiecie że też w waszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 17.06.2021 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Temat został przeniesiony do Klubu Dyskusyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.06.2021 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Nie ogarniasz, że nasz wspólny interes nie jest identyczny z sumą indywidualnych interesów. Wspólny interes wymaga od każdego drobnych ustępstw. Tego nie rozumieją Miłościwie Nam Panujący. Unia ( UE ) tak - gdy można wyszarpnąć forsę, ale wara im ( UE ) od tego jak ją wydajemy. A to nie tak. Jak kogoś wspieram, to zawsze interesuje się jak wydano moje pieniądze i chcę zobaczyć efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 17.06.2021 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Temat został przeniesiony do Klubu Dyskusyjnego. Szanowna Redakcja nie zdaje sobie sprawy że dopuszczając temat o religii doprowadzi do wzajemnego się wyzywania, ubliżania i kłótni. Rozumiem że Klub Dyskusyjny jest potrzebny ale to jest forum budowlane więc dyskusje o tematyce budowlanej a nie o wierze i religii i jeszcze na dokładkę o polityce.I jeszcze w tym dziale można udzielać reputację, noooo suuuper. Utrzymując ten temat na forum Redakcja uzbroiła bombę z opóźnionym zapłonem. P.S. Dla przypomnienia nazwa tematu nadal brzmii " Ceny węgla idą w górę. Idzie drożyzna!!! " co ma wspólnego z cenami węgla religia i wiara???!!!! Edytowane 17 Czerwca 2021 przez henrykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.06.2021 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 No cóż, sam autor wątku zaczął offtopic i mam wrażenie, że rozbawił towarzystwo wizją sw.Łucji, wg której potop zaleje Niency, ale oszczędzi Polskę, co jest cdść dziwne, zważywszy, że to większa część Polscki jest nizinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 17.06.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Fotohobby, w sam punkt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.06.2021 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 17.06.2021 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 No cóż, sam autor wątku zaczął offtopic i mam wrażenie, że rozbawił towarzystwo wizją sw.Łucji, wg której potop zaleje Niency, ale oszczędzi Polskę, co jest cdść dziwne, zważywszy, że to większa część Polscki jest nizinna I to jest powód że w temacie który zawiera już sześć stron, pięć jest off topic. Niezły temat o węglu, naprawdę. Takie dyskusje tylko dzielą forumowiczów zamiast łączyć, szczególnie tych stałych którzy na co dzień się tu udzielają co potem jest przenoszone na inne tematy, znaczy się niechęć jednego do drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.06.2021 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Nie chcesz - nie pisz, nie zaglądaj, nie irytuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.06.2021 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Ateizm jest dobry i całkowicie popieram po upadku wszystkich religii jednak to czyste pole pod inwazje.Problem z kościołem jest taki że nie za bardzo ma co do zaoferowania z drugiej strony dziwi mnie że islam ma. Jednak im biedniejszy i ciemniejszy lud tym lepiej łyka religie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.06.2021 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Nie chcesz - nie pisz, nie zaglądaj, nie irytuj się. Ty jednego nie rozumiesz, jest temat jest pisanie na temat a nie poza tematem ale dlaczego nie dziwi mnie Twoja odpowiedź? bo przecież Ty zawsze musisz mieć rację (nawet gdy jej nie masz) i ostatnie zdanie w temacie musi należeć do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.06.2021 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Temat się wyczerpał, a mnóstwo wątków zbacza wtedy z tematu. Taki urok Forum.Co robisz w tym wątku, skoro cie nie interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.06.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Jak to co robi? Udowadnia czarno na białym, że "moje jest mojsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 18.06.2021 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Gdy posługujesz się rozumem, jesteś wrogiem dla Kościoła. Masz nie pytać, ale wierzyć, masz płacić, ale nie żądać rozliczeń. Masz być, ale tak, jakby Cię nie było, bo Kościół nie jest wspólnotą wiernych, lecz wspólnotą stworzoną dla władzy i dobrobytu kleru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 18.06.2021 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Jeżeli ktoś nazywa się "prawdziwym Polakiem" lub "patriotą", a działa na korzyść funkcjonariuszy politycznych Watykanu, to jest narodowym zdrajcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.06.2021 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Temat się wyczerpał, a mnóstwo wątków zbacza wtedy z tematu. Taki urok Forum. Co robisz w tym wątku, skoro cie nie interesuje ? Widzisz, jesteś podjudzaczem a nie forumowiczem, takim prawdziwym które zależy aby forum było na poziomie. sam napisałeś że autor i pozostali robią of topic a teraz pytasz co robię ano to robię że temat jest o cenie węgla a nie o kościele i religii i chciałbym poczytać o węglu. Zresztą co tu tłumaczyć, regulamin jasno określa zasady piania w tematach, ja tego nie wymyśliłem, ale cóż Ty i kilku lubią robić rozpierduchę w tematach nie trzymając się głównego nurtu tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.06.2021 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Jak to co robi? Udowadnia czarno na białym, że "moje jest mojsze". Zajrzyj sobie do regulaminu wtedy zobaczysz czyje jest na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.06.2021 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Zresztą co tu tłumaczyć, regulamin jasno określa zasady piania w tematach, No właśnie skończ piać, bo tylko dźwigasz ten wątek w górę i prowokujesz ciągłe "pianie" nie na temat. Co do regulaminu, to jestem tu dziesięć lat i nie zaliczyłem ani jednego bana, a Ty rok i już przynajmniej jednego - właśnie za pisanie nie na temat. Wnioski każdy wyciągnie samodzielnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts