rhein 14.06.2021 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Witam Pytanie jest proste a czy odpowiedź też taka prosta? Czy mozna w Polsce stosować gniazda typu Schuko. W każdym sklepie je można kupić, czyli nie są sprzedawane nielegalnie. Jak to sie ma do odbioru domu, jesli gniazdko jest połączone prawidłowo przewodem 3 zyłowym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 14.06.2021 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Matka wie, że cpiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 14.06.2021 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Skoro juz nie śpisz to daj prosta odpowiedź, która pozwoli mi zamknąc ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 15.06.2021 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Skoro juz nie śpisz to daj prosta odpowiedź, która pozwoli mi zamknąc ten temat Gniazdko Schuko podpinasz do instalacji. Podobnie jak każde inne gniazdko, czy to będzie Schuko, czy Sneider, czy każde inne gniazdko. Matka wie, że cpiesz ? A 2+2= ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 15.06.2021 02:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Oj widzę, że noc ci nie służy kolego.Cos za dużo gadasz o tym ćpaniu. Pewnie dlatego nie czytasz ze zrozumieniem.Ja nie pytałem jak podpiąć ale czy dozwolone wg norm i przepisów. Kilka lat temu były poruszane takie kwestie. Kolego własnie zamawiam gniazdka Junga z niemieckiej strony i różnica w cenie ogromna. Tyle, że tam Schuko mają tylko to wolałem się upewnić.Gniazdka zamówione w polskim sklepie to 3262 zł, a poprzez niemiecka stronę 379 euro A odpowiadając na twoje pytania:2+2=4Spytaj się jej, moja wie, że nie cpię, a twoja to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.06.2021 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=19459600#19459600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawei 04.07.2021 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Mam wszystkie gniazda schuko od około 2005. Nie wiem, jak z odbiorem, ale przegląd 5 letni przechodzą.Pewnych urządzeń nie podłączysz i musisz się z tym liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 04.07.2021 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Witam Zakup w Niemczech i przesyłka do kraju trwało 4 dni. Wszystko bezproblemowo. Gniazdka, ramki zamontowane. W pracy mam też tylko Schuko, nie zdażyło się jeszcze abym nie podłączył jakiegos sprzętu. Ale oczywiście może sie zdarzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.07.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Innych niż schuko nie brałem pod uwagę. Kupowałem berkera, girę czy schneidera i nie było problemów z dostępnością u nas. Nie znalazłem wtyczki w domu, która by miała wejście na bolec, a nie miała blaszek do schuko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 04.07.2021 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Można mieszać gniazda E i F w jednej ramce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.07.2021 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Z technicznego punktu widzenia nie widzę dlaczego nie. Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 04.07.2021 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Schuko pozwala na obracanie wtyczki, a typ E jest teoretycznie kompatybilny z każdą wtyczką sprzętu, dopuszczonego w naszym kraju.Będę miał kilka ramek z gniazdami w układzie pionowym i wtyczki kątowe E będą zachodziły swoim przewodem na gniazdo niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawei 05.07.2021 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Innych niż schuko nie brałem pod uwagę. Kupowałem berkera, girę czy schneidera i nie było problemów z dostępnością u nas. Nie znalazłem wtyczki w domu, która by miała wejście na bolec, a nie miała blaszek do schuko. Starego sprzęt z Polskiego czy wschodniego rynku albo z wtyczkami sprzed lat nie podłączysz (wtyczka okrągła bez wycięć). Jak nie masz, to nie ma się czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts