Jarekf34 15.06.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Witam serdecznie... Jak to się powinno w końcu robić z tą folią na chudziaku,..wywijać na ściany, czy wsuwać pod izolację poziomą.Będę za niedługo kładł styro i znowu mętlik w głowie Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekf34 15.06.2021 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Oczywiście ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.06.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Jak to się powinno w końcu robić z tą folią na chudziaku,..wywijać na ściany, czy wsuwać pod izolację poziomą. Bez znaczenia. Zamiast folii możesz chudziaka skropić wodą święcona - skuteczność w zakresie hydroizolacji podobna. http://images22.fotosik.pl/1/5758fe37a55ced60.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 16.06.2021 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Bez znaczenia. Zamiast folii możesz chudziaka skropić wodą święcona - skuteczność w zakresie hydroizolacji podobna. Ta folia którą tak namiętnie wrzucasz wszędzie gdzie pojawia się podobny wątek jest cienka bo ma tylko 0,2 mm, nawet na zdjęciu widać że jest cienka i miękka. Jak dobrze widzę z cytowanego wątku to była tylko w jednej warstwie, a do tego musiała być położona na gruz patrząc po dziurach i wgłębieniach po kamieniach. Może nawet ktoś nie pokwapił się żeby odkurzyć chudziaka przed położeniem folii... Wracając do tematu to ja kładę folię 0,4 mm z atestem w dwóch warstwach i wywijam na ściany bo mam zaniżony chudziak :/ Ale jak by był na normalnym poziomie i spod ścian wystawałaby folia czy coś innego to kleiłbym do tego co wystaje. Są specjalne kleje do szczelnego klejenia folii + do tego taśma na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekf34 16.06.2021 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Tak sobie myślę, żeby rozwiać swoje wątpliwości czy nie dać i tak podwójnie i wtedy pierwsza pod izolację poziomą a druga wywinięta na ściany... Czy aby nie przedobrzone ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 16.06.2021 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Tak sobie myślę, żeby rozwiać swoje wątpliwości czy nie dać i tak podwójnie i wtedy pierwsza pod izolację poziomą a druga wywinięta na ściany... Czy aby nie przedobrzone ??? Gdzieś czytałem argumentację żeby nie wywijać bo robi się wanna i jak woda ci się skądś dostanie do środka to tam zostanie bo przez górę będzie mogła mieć ciężko wyjść bo jest folia pod rurkami ogrzewania podłogowego, bokami też nie ucieknie bo wywinięta folia. Z drugiej strony skoro nie ucieknie to skąd ma się tam wziąć... Tak czy tak jeżeli miałbym równy chudziak i spod ścian ładnie by coś wystawało to bym nie robił wanny. Z autopsji wiem też że wywijanie na ściany i układanie do tego styropianu nie jest najprzyjemniejsze bo gruba folia jest sztywna i ciężko obrobić rogi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts