Mateuzzzz 07.07.2021 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Szukam solidnych gniazdek i łączników. Firma simon to dobry wybór? Szukam czegoś prostokątnego i prostego w stylu nowoczesnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.07.2021 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Berker Kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 07.07.2021 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 potwierdzam, breker ma jeszcze fajne mechanizmy z przyjemnym klikiem. Poza tym mam Schneider Asfora - fajne proste i tanie, ale kolor nie jest trwały. Na zewnątrz z czarnej ramki kolor schodzi po 1 roku. Wewnątrz domu są ok póki co po 3 latach. Jeszcze Ospel Sonata, z plusów to może design. Nic ponad to.Berker K1 droższy ale przyjemny w użytkowaniu. Nawet żona je chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.07.2021 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 U mnie Berker 10 lat na zewnątrz zwykły włącznik i po przyniesieniu do domu - nic się nie przebarwiło po oczyszczeniu równie biały jak te wewnątrz(czyściłem mleczkiem Cif)Plastik jest - taki ceramiczny nie tłuści się , nie przebarwia, ale nie jest też osprzęt tani , dostępny w 100% w sieci poza nią tylko na zamówienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 07.07.2021 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Berker Kwadrat Podobają mi się. Ale nie mogę znaleźć w tej serii szklanych czarnych ramek i przycisków. Będą pasowały z innej serii? Potrzebował bym też białe oprawy schodowe. Ktoś coś poleci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 07.07.2021 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Prosze bardzohttps://www.voltus.de/schalterprogramme/berker/s-1-b-3-b-7/b-7-rahmen/berker-10116616-abdeckrahmen-b-7-glas-schwarz-1-fach.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 08.07.2021 03:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 A ta seria nie ma czasem zaokrąglonymi ramek? Ciezko to zobaczyć na zdjęciach w Internecie. Chciał bym żeby była całkowicie płaska. Albo coś takiego https://static.kb.pl/media/uploads/media_image/original/wpis/4828/kontakty-elektryczne.jpg Berker ma w ofercie coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.07.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Podobają mi się. Ale nie mogę znaleźć w tej serii szklanych czarnych ramek i przycisków. Będą pasowały z innej serii? Ja mam też Berker Kwadrat i jestem zadowolony. Jeśli szukasz szklanych to zobacz serię Berker b7. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawei 09.07.2021 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Gira E2, F100?Nie mam konkretnie tego osprzętu, ale gniazda i łączniki mam Giry. Mogę polecić, jestem zadowolony. Klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 12.07.2021 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Padł wybór na berker q3.Mam też gniazdka na elewacji. Elewacja jest wykonana z 20cm styropianu.Na elewacji muszę użyć inne puszki i gniazdka? Czy wystarczy zwykłą puszkę osądzić za pomocą kleju + Kołnierz uszczelniający do bryzgoszczelnychmechanizmó+ P44 Płytka czołowa + IP44 Ramka 1-krotna z uszczelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.01.2022 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Czy ogólnie wszystkie te gniazdka i łączniki różnych serii Berker są bardzo dobre jakościowo? B.Kwadrat - chyba najczęściej tu polecany - dlaczego? Tańszy niż pozostałe serie? Q.1Q.3Q.7B.3B.7K.1K.5 I jak się ma do tego Hager Lumina polecany przez sprzedawcę jako o połowę tańszy niż B.Kwadrat. Nie wiem, czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 13.01.2022 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 U siebie dałem Ospel Sonata. Jestem zadowolony z jakości: spore kawałki miedzi, montaż na śrubki lub motylki, motylki spięte z tyłu gumką recepturką. Klawisze dostały kilka razy śrubokrętem przy wyciąganiu i nie ma śladu. Spadł też raz, nastąpiłem na niego i przejechałem po betonie. Nic się nie stało. Jestem zachwycony Cena też ok. Poza tym produkt Polski . Elif pisała że ma u siebie serię As i jest tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.07.2022 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Wybrałem Berker B Kwadrat, ale przy montażu wychodzi zonk. Otóż okazuje się, że nie da się zainstalować gniazd podwójnych w sąsiedztwie innych puszek.. Czyli np. dwa gniazda podwójne obok siebie są wykluczone, no chyba że już na etapie wiercenia pod puszki byłaby zachowana odpowiednia odległość między puszkami. Wynika to z tego, że "zaślepki" (nie wiem czy tak się to nazywa) mają już w sobie ramkę. Czyli teraz trzeba chyba zmienić wszystkie mechanizmy podwójne na pojedyncze, jeśli gniazdo występuje w grupie z innymi. Jeśli jest samodzielne, to wszystko OK. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 12.07.2022 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 OK, już wiem. Taka przestroga: gniazdo o symbolu 5361838989 jest gniazdem niemodułowym, czyli da się je zainstalować tylko samodzielnie, a nie w szeregu z innymi. Niestety Berker odchodzi od podwójnych gniazd modułowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts