Ratpaw 08.07.2021 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.07.2021 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 test Hej! Jutro zabieram się za wytynkowanie kotłowni, ale wokół rury kanalizacyjnej, przechodzącej przez ścianę, nawalone jest pianki - tak z 3 - 4 cm wokół rury. Czy jak położę tynk na taką piankę, to może on się jej nie trzymać? Pewnie popęka albo "pracy" albo lekkiego naciśnięcia go w miejscu, gdzie pod spodem jest pianka. To się jakoś wzmacnia, np siatką elewacyjną? Jakie macie sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.07.2021 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 wydłub piankę tak na dwa centy w murze. Możesz dać siatkę to wzmocni tynk, ale niezbędne nie jest. Ale ja rurę na zewnątrz zawaliłbym bentonitem czy taniej obrobił gulą czystej gliny. Na wypadek osiadania budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 09.07.2021 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 wydłub piankę tak na dwa centy w murze. Możesz dać siatkę to wzmocni tynk, ale niezbędne nie jest. Ale ja rurę na zewnątrz zawaliłbym bentonitem czy taniej obrobił gulą czystej gliny. Na wypadek osiadania budynku Chodziło mi oczywiście o tynkowanie od wewnątrz. Na zewnątrz przepust jest zabezpieczony. No cóż, po prostu spróbuję zwyczajnie otynkować tę piankę i tyle, to tylko piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts