totomasz 14.07.2021 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Jestem przed ociepleniem ścian fundamentowych XPSem ścianki mam już wysmarowane dysperbitem po całości, na styku ława - ścianka jest folia - szersza od ścianki, folia ma 40 cm - ścianka fundamentowa 24, nie przypilnowałem żeby murarze zrobili odsadzkę przed malowaniem izolacją. Teraz pytanie czy robić na klinach drewnianych od spodu xpsa , potem usunąć i zapianować szczelinę ? Czy to duży problem brak tej odsadzki ? Czym to może skutkować ? Na chłopski rozum jest to po to żeby trudniej woda wnikała między xpsa a ściankę, ale jeśli jeszcze wyłożę folię kubełkową z kilku centymetrowym wywinięciem (poziomym) na bok to będzie ok ? Nie mogę kubełka dać po skosie w dół poza ławy bo mam lane w grunt rodzimy, musiałbym odkopywać, będzie z tym sporo roboty. Aha majter powiedział że listwa na zakończeniu folii jest zbędna :/ Żeby zrobić teraz tą odsadzkę musiałbym wydrapać hydroizolację nałożoną na róg ścianki i ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
totomasz 30.07.2021 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Zrobiłem odsadzkę samemu, po prostu odczyściłem ławę, dysterbitu już nie zdzierałem, zamalowałem resztę odsadzki i wygląda to nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 30.07.2021 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Zrobiłem odsadzkę samemu, po prostu odczyściłem ławę, dysterbitu już nie zdzierałem, zamalowałem resztę odsadzki i wygląda to nieźle. Zrobiłeś to, czego 90% budowlanców nie umie wykonać. W drugim wątku poruszasz ten sam problem, więc może jeden zamkniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts