tomasz cienkus 27.07.2021 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 cześć wszystkim, planuje przyszłą wiosną rozpocząć budowę domu. Borykam sie z problemem pochyłej działki, poniżej postaram sie ukazać w jakiej sytuacji się znajduje i byłbym bardzo wdzięczny na jakieś rady i sugestie. w tym momencie jestem na etapie adaptacji projektu i szukam optymalnego położenia domu na parceli. moja dzialka na spad w kierunku drogi dojazdowej, w tamtą strone rowniez jest kierunek wschodni. zakupiony projekt domu to https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-malinowkach-14-m2e92508962e3c?gclid=CjwKCAjwuvmHBhAxEiwAWAYj-B3pdCWsLfWL5bJEccoajEoleRdde3-Ykcn8CgKaAs3AvQfQMvO4ZRoC0JYQAvD_BwE nie mam pojecia w jaki sposob najlepiej wyprostowac ten teren pod fundament. narysowalem sobie swoja propozycje rozwiazania tego problemu ale nie wiem czy to ma rece i nogi. przerabial ktos podobny temat i moze podzielic sie doswiadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz cienkus 27.07.2021 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz cienkus 27.07.2021 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz cienkus 27.07.2021 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 spadek na tych zdjeciach nie jest tak widoczny, na modelu z domkiem przyjąłem rownie pochyłą z roznicą wysokości 2m - wymiary dzialki to 30mx40m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.07.2021 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Na wstępie to jakiś nerwosol polecam. Pisanie postów co 2-3 minuty hmmm chyba zbyt nerwowe. Coś wrzucasz z pytaniem ale wszystkie fotki z cyferkami nieczytelne, mega małe. Te 2 metry spadku to chyba na całej działce czyli na 30 lub 40 metrach, bo domy raczej obok nie są na skarpie. Może tak na spokojnie opisz problem? Tylko czytelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 28.07.2021 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 @tomasz cienkusWiele osób przerabia takie problemy. Po pierwsze: co proponuje projektant? Jakie posadowienie przewiduje? Jakie są poziomy wód i warstwy ziemi? Rozumiem, że jeszcze projektanta nie masz, więc może zaczekaj na jego propozycję? Dawniej to by się nikt nie bawił w prace ziemne i by budynek podniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s3pp 28.07.2021 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Przerabiam podobny temat.Projektant do jedna kwestia, druga to wykonawca.Moja działka to skarpa z wypłaszczonymi półkami. Na 100m długości jest 15m różnicy poziomu. Na szerokości domu 10m jest 1,8m różnicy tereny. Po pierwsze geolog, bez tego nie ruszysz bo nie masz pojęcia co jest w ziemi, jak wysoko są wody gruntowe etc.Po tym projektant może zaproponować sposób posadowienia. To już sporo naprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts