Edbol 02.08.2021 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Witam, Piszę z zapytaniem, żeby się upewnić. Posiadam działkę, która na mapce podzielona jest na oznaczenia część Bp i częściowo RV. Pytanie moje, czy będę mógł postawić dom tylko na Bp, czy jest szansa, że uzyskam pozwolenie na budowę również na terenie RV? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.08.2021 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Patrz na MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edbol 02.08.2021 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Brak MPZP, są wydane warunki zabudowy, w których znalazłem jedynie wpis:"na terenie objętym inwestycją występują grunty klasy RV i Bp. Teren przeznaczony pod inwestycję [tu art.] ... spełnia wymogi realizacji obiektów budowlanych. Jeśli dobrze to rozumiem, nie będzie problemu się pobudować na RV, z tym że gdzieś usłyszałem że jeśli jest podział Bp z innym gruntami, to pozwolenie jest tylko na Bp. Dlatego piszę żeby się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 02.08.2021 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Jeżeli chcesz się budować na terenie oznaczonym jako RV musisz przejść procedurę odrolnienia tego gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edbol 02.08.2021 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) A jak ma się do tego art.61 ust.1 pkt. 4) ustawy o planowaniu :"teren nie wymaga uzyskania zgody na zmianę przeznaczenia gruntów rolnych i leśnych na cele nierolnicze i nieleśne albo jest objęty zgodą uzyskaną przy sporządzaniu miejscowych planów, które utraciły moc na podstawie art. 67 ustawy, o której mowa w art. 88 ust. 1;" Edit - W starostwie uzyskałem informację, że skoro w warunkach zabudowy widnieje taki wpis (jw.) to nie ma znaczenia czy będę chciał postawić dom na Bp, czy na Rv Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez Edbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 05.08.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Brak MPZP, są wydane warunki zabudowy, w których znalazłem jedynie wpis: "na terenie objętym inwestycją występują grunty klasy RV i Bp. Teren przeznaczony pod inwestycję [tu art.] ... spełnia wymogi realizacji obiektów budowlanych. Jeśli dobrze to rozumiem, nie będzie problemu się pobudować na RV, z tym że gdzieś usłyszałem że jeśli jest podział Bp z innym gruntami, to pozwolenie jest tylko na Bp. Dlatego piszę żeby się upewnić. Te oznaczenia Bp, Rv oznaczają aktualny sposób użytkowania. I nie ma to nic wspólnego z tym czy wolno budować czy nie. Sposób użytkowania w żaden sposób nie wpływa na decyzje czy można budować czy nie. To czy można budować czy nie, zależy tylko od MPZP lub w wypadku braku MPZP od WZiZT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts