Ratpaw 20.08.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Moja nie ma zamka, tylko rygiel od środka. Szczerze mówiąc, nie rozumiem o co chodzi z tym wysiadaniem i ręcznym zamykaniem. Automatyka zamknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 20.08.2021 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Automatyka zamknie drzwi, ale ich nie zarygluje, ani nie odrygluje, więc trzeba i wysiąść z auta po wyjechaniu aby porządnie zamknąć bramę. Nie wiem, czy w każdej tak jest, na pewno w dwuskrzydłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.08.2021 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Na pewno nie w każdej, bo w segmentowej nie trzeba niczego porządnie zamykać poza automatem. Musisz poszukać rygli sterowanych zdalnie, na pewno coś sie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 21.08.2021 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Z tego co widzę, to rygle stanowią integralną część bramy, i nie trafiłem na taką, którymi dałoby się sterować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.08.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Rygle, elektrozaczepy -znajdziesz sterowane elektrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 21.08.2021 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Wychodzi na to, że brama dwuskrzydłowa będzie w moim przypadku najlepsza. Poczytałem o automatyce do bram i dobrze prezentują się zestawy pokroju NICE WINGO 3524 czy wspomniany przez Ciebie Faac 414. One się automatycznie ryglują, dzięki czemu nie ma możliwości ręcznego otwarcia bramy. Niestety niepokoi mnie 1 rzecz. Takie napędy tworzone są z myślą o bramach wjazdowych. Montuje się je od środka ogrodzenia i otwierają bramę do środka. W przypadku bramy garażowej, potrzebowałbym napęd zamontować również od środka, tj w garażu, ale bramę chciałbym otwierać na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.08.2021 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Przecież znalazłeś film, który pokazuje siłowniki otwierające bramę na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 21.08.2021 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Racja. Jeszcze przeszło mi przez myśl, czy będzie się wówczas ryglować, bo w takim ukłądzie ona działa odwrotnie - zamykając się otwiera bramę, a otwierając się zamyka ją. To już sobie doczytam. Dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts