nikos33 22.08.2021 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 Mam już prawie gotowa instalacje elektryczną. Architekt wnętrz, który rozplanował nam gniazdka był na budowie z wizytą i stwierdził, że w jednej sypialni instalacja elektryczna co prawda nie łączy się tworząc zamknięty obwód, ale oplata cały pokój jedynie z przerwa na drzwi wejściowe.Powiedział, że to może być niezdrowe, gdyż pole magnetyczne będzie cały czas obecne. Czy kogoś z was spotkał się z takim zagadnieniem oraz czy rzeczywiście architekt ma rację?Generalnie cała instalacja robiona jest w „gwiazdę”, ale czasem zdarza się, że przewody do gniazdek biegną po ścianach wokół pokoju (nie zamykając obwodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.08.2021 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 Wielokrotnie większe pole masz od telefonu, WiFi, kuchenki mikrofalowej czy indykcyjnej. Co gorsza o drastycznie większej częstotliwości, co też znacząco wpływa na szkodliwość. Instalacja elektryczna 230V@50Hz jest niegroźna. Możesz nawet spać na prześcieradle elektrycznym przykryty kocykiem elektrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 22.08.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 Mam już prawie gotowa instalacje elektryczną. Architekt wnętrz, który rozplanował nam gniazdka był na budowie z wizytą i stwierdził, że w jednej sypialni instalacja elektryczna co prawda nie łączy się tworząc zamknięty obwód, ale oplata cały pokój jedynie z przerwa na drzwi wejściowe. Powiedział, że to może być niezdrowe, gdyż pole magnetyczne będzie cały czas obecne. Czy kogoś z was spotkał się z takim zagadnieniem oraz czy rzeczywiście architekt ma rację? Generalnie cała instalacja robiona jest w „gwiazdę”, ale czasem zdarza się, że przewody do gniazdek biegną po ścianach wokół pokoju (nie zamykając obwodu). Architekt niech zajmie się wystrojem wnętrz o ile ma o tym pojęcie a nie mówić o czymś o czym się naczytało w necie, może to jest niezgodne ze sztuką Feng Shui:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikos33 23.08.2021 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Czyli reasumując, nie ma żadnych podstaw ani naukowych (praw fizyki), ani praktycznych z życia codziennego, aby takie stwierdzenie brać na poważnie.Architekt przy pogłębianiu swojej wiedzy branżowej pewnie naczytał się jakiś opracowań typu Feng Shui lub podobnych i teraz próbuje świadomie lub nie wdrażać je w życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.08.2021 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Teoretycznie i zgodnie z dzisiejszą nauką niby nie . Ale jak to wpalcowywałeś na klawiaturze to robiłeś to przy pomocy bodźców na drodze elektrycznej. Ale starczy odpowiednie ustawienie mebli i to nie będzie wielkim problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 24.08.2021 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Taka ciekawostka - przed laty firma F&G oferowała wyłącznik bioenergetyczny, który odłączał przewody gdy w obwodzie nie płyną prąd. Nie cieszył się powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.09.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Czy kogoś z was spotkał się z takim zagadnieniem oraz czy rzeczywiście architekt ma rację? Osobiście się z tym nie spotkałem, ale czytałem. O jednym idiocie, który uciekł z zakładu psychiatrycznego i widział otaczające pokój pole magnetyczne. Widział też Smoka Wawelskiego. Niestety, w ostatnim czasie debile robią za fachowców, kompletnie nie mając pojęcia o tym jak przebiegają linie sił pola elektromagnetycznego wokół przewodów i jak wygląda pole elektromagnetyczne wokół dwóch przewodów, wiodących prąd o przeciwnych zwrotach. Bo przecież przebiegi prądu w przewodzie fazowym i neutralnym tego samego obwodu, zawsze są w przeciwfazie. A co z tego wynika, tego ich kurze mózgi nie ogarniają. Prawdę mówił jeden mój znajomy, że gdyby mózg takiego "guru" wyjąć i wsadzić w łeb kury, to jeszcze by grzechotało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.09.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Bo przecież przebiegi prądu w przewodzie fazowym i neutralnym tego samego obwodu, zawsze są w przeciwfazie. A co z tego wynika, tego ich kurze mózgi nie ogarniają. Co zatem wykrywają detektory przewodów pod napięciem przemiennym (np. Fazer 777) skoro nie pole magnetyczne? Czy może sugerujesz coś innego, niż brak pola elektromagnetycznego wokół kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.09.2021 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Co zatem wykrywają detektory przewodów pod napięciem przemiennym (np. Fazer 777) skoro nie pole magnetyczne? Czy może sugerujesz coś innego, niż brak pola elektromagnetycznego wokół kabli? A Ty jesteś elektryk, czy amator? Pytam, bo elektryk winien znać te sprawy i wiedzieć, że dwa milimetry odległości między przewodami jednak nie oznacza, że są one w tym samym miejscu przestrzeni. A Fazer nie wykrywa pola magnetycznego. Bo ono samo nie występuje. Zawsze jest związane z polem elektrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.09.2021 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 A Fazer nie wykrywa pola magnetycznego. Bo ono samo nie występuje. Zawsze jest związane z polem elektrycznym. Właśnie więc co wykrywa fazer i co nie występuje w związku z przeciwfazą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.09.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Nie wiem co Ci wykrywa Twój fazer w pokoju, mój reaguje dopiero przy ścianie. Tam, gdzie dwa milimetry czyni różnicę.Jak dzieci, jak dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.09.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Nie wiem co Ci wykrywa Twój fazer w pokoju, mój reaguje dopiero przy ścianie. Tam, gdzie dwa milimetry czyni różnicę. Jak dzieci, jak dzieci... Manipulujesz, racz odpowiedzieć na pytanie co wykrywa, może być przy ścianie i przy okazji wyjaśnij co z tą przeciwfazą skoro jednak coś Ci wykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.09.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Nie wiem co Ci wykrywa Twój fazer w pokoju, mój reaguje dopiero przy ścianie. Tam, gdzie dwa milimetry czyni różnicę. Jak dzieci, jak dzieci... I nie znasz takich, co wykrywają z większej odległości? A jeszcze może wytłumaczysz, jak to działa, że prąd nie płynie (obwód nie jest zamknięty - jest tylko pod napięciem) a wykrywacz działa? Hint... Może jednak neutralnym nie musi płynąć prąd i wytwarzać pola elektromagnetycznego, żeby fazowy takowe generował? Jakie wtedy ma znaczenie odległość przewodu N od L? Że tak zacytuję mistrza A co z tego wynika, tego ich kurze mózgi nie ogarniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.09.2021 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Może jednak neutralnym nie musi płynąć prąd i wytwarzać pola elektromagnetycznego, żeby fazowy takowe generował? Jakie wtedy ma znaczenie odległość przewodu N od L? Kto napisał, że musi? A wiesz, jakie wtedy są wartości natężenia pola? Zresztą, skoro tak bardzo chcesz poczuć działanie tego pola, to proponuję wizytę u architekta wnętrz. Bo widzę, że ma zwolennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.09.2021 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Manipulujesz, racz odpowiedzieć na pytanie co wykrywa, może być przy ścianie i przy okazji wyjaśnij co z tą przeciwfazą skoro jednak coś Ci wykrywa. Idź do szkoły, bo mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.09.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Kto napisał, że musi? Ty: mój reaguje dopiero przy ścianie. Tam, gdzie dwa milimetry czyni różnicę. A jak neutralnego nie ma wcale? Albo jest oddalony o 6m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.09.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Idź do szkoły, bo mi się nie chce. Niestety to widać że ci się do szkoły nie chciało chodzić, trudno. Zaistniałeś i pewnie o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.09.2021 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Ty: mój reaguje dopiero przy ścianie. Tam, gdzie dwa milimetry czyni różnicę. A jak neutralnego nie ma wcale? Albo jest oddalony o 6m? Zerknij w instrukcję Lkz-700 i sposób pomiaru w trybie napięciowym i prądowym. Twój interlokutor raczej tego Ci nie wyjaśni bo do szkół nie chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts