krzych22 23.08.2021 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Witam,Obok mnie buduje się nowy dom.Niestety w 1 dniu pracy uszkodzili główną rurę odpływową naszej deszczówki.Fakt faktem leciała przez jego działkę przez ostatnie 25lat i mój sąsiad sprzedając nie poinformował o tym nowego nabywcy. Nie mam jak odprowadzać deszczówkę. Co jak zacznie padać i mnie zalewać ? Dodatkowo to tego odpływu podłączone były 3 domy. Czy jest możliwość podłączenia do kanalizacji po uprzednim zgłoszeniu do wodociągów itd ? Druga sprawa to nowo budowany dom jest postawiony zbyt blisko drogi - gdzie to zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.08.2021 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Do kanalizacji nie wolno i nie pozwolą podłączyć deszczówki.Tą sprawę było trzeba załatwić formalnie a teraz to jak sąsiad wyrazi zgodę to możecie odprowadzać deszczówkę przez jego teren.Skąd wiesz że dom sąsiada stoi za blisko drogi? i w czym Ci to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.08.2021 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 to goń do tego nowego sąsiada niech robią obejście budowanego domu, na razie tanio i przy okazji. A i tak będzie musiał też się wpiąć do odwodnienia jego działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.08.2021 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Witam, Obok mnie buduje się nowy dom. Niestety w 1 dniu pracy uszkodzili główną rurę odpływową naszej deszczówki. Fakt faktem leciała przez jego działkę przez ostatnie 25lat i mój sąsiad sprzedając nie poinformował o tym nowego nabywcy. Nie mam jak odprowadzać deszczówkę. Co jak zacznie padać i mnie zalewać ? Dodatkowo to tego odpływu podłączone były 3 domy. Czy jest możliwość podłączenia do kanalizacji po uprzednim zgłoszeniu do wodociągów itd ? Druga sprawa to nowo budowany dom jest postawiony zbyt blisko drogi - gdzie to zgłosić. Jesteś pewien, że dom stoi nieprawidłowo? Umiesz to udowodnić? No to sprawa dla PINB. Jak do sąsiada zawitała kontrola z PINB, to wpadł mi na podwórze i cos gardłował dlaczego go podkablowałem i takie tam bzdety ogólnowojskowe. Opi.....m od góry do dołu i powiedziałem, że gdyby to ode mnie zależało, to budowę zatrzymaliby mu na etapie parteru a nie SSZ. Poszedł jak zmyty. I jest poprawnie. Więc jak widać, każdemu niekiedy należy się opereta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych22 23.09.2021 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Temat rozwiązany.Kupujący działkę nie został poinformowany, że przebiega problematyczna rura.Sprzedający działki na własny koszt poprowadził rurę bezkolizyjnie i zgodnie z sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 15.10.2021 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Jak to temat rozwiązany. Oskarżyłeś go, że dom stoi za blisko drogi. I co? Po naprawie odwodnienia dom stoi juz prawidłowo? Doszukiwałeś sie dziury w całym, byle miec haczyk, gdyby nie chciał naprawic odwodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.10.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Przecież to polskie podejście: zero merytoryki aby z grubej rury. Krzych22 wiedział że odprowadza na cudzy grunt i było dobrze do czasu zmiany sąsiada? Himalaje hipokryzji i braku lub chęci czy zdolności przewidywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 16.10.2021 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 16.10.2021 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Witam, Obok mnie buduje się nowy dom. Niestety w 1 dniu pracy uszkodzili główną rurę odpływową naszej deszczówki. Fakt faktem leciała przez jego działkę przez ostatnie 25lat i mój sąsiad sprzedając nie poinformował o tym nowego nabywcy. Nie mam jak odprowadzać deszczówkę. Co jak zacznie padać i mnie zalewać ? Dodatkowo to tego odpływu podłączone były 3 domy. Czy jest możliwość podłączenia do kanalizacji po uprzednim zgłoszeniu do wodociągów itd ? Druga sprawa to nowo budowany dom jest postawiony zbyt blisko drogi - gdzie to zgłosić. Z sąsiadami sprawy zaczyna załatwiać się od flaszki nie od forum. Widzisz wystarczyło pogadać i jest zrobione. Widać sąsiad wie jak to trzeba robić. Zgoda sąsiedzka to wielki skarb i trzeba to pielęgnować a nie palić mosty przez donosy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.10.2021 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Z sąsiadami sprawy zaczyna załatwiać się od flaszki nie od forum. Widzisz wystarczyło pogadać i jest zrobione. Widać sąsiad wie jak to trzeba robić. Zgoda sąsiedzka to wielki skarb i trzeba to pielęgnować a nie palić mosty przez donosy. Bo z sąsiadem trzeba żyć lepiej aniżeli z rodziną bo rodzina ma się raz kiedyś a sąsiada ma się na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 16.10.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Bo z sąsiadem trzeba żyć lepiej aniżeli z rodziną bo rodzina ma się raz kiedyś a sąsiada ma się na co dzień. Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts